0
Košarka

FOTO: YouTube screenshot

VELIKO IZNENAĐENJE! ATLANTA JE U FINALU ISTOKA: Finiks bolji od Klipersa! (VIDEO)

Objavljeno: 21.06.21 u 09:23

Fenomenalna partija Devina Bukera!

Filadelfija je pred skoro 19 hiljada navijača ugostila Atlantu u odlučujućoj sedmoj utakmici polufinala Istočne konferencije. Gosti su ponovo napravili veliko iznenađenje i slavili rezultatom 96:103.

Hoksi će u finalu odmeriti snage sa Milvoki Baksima. Prvi meč je na programu u sredu.
Većina ljubitelja košarke je očekivala trijumf 76-ersa, ali Hoksi su ponovo pokazali kvalitet.

Najefikasniji igrač u redovima pobedničke ekipe bio je Herter. Kevin je meč završio sa učinkom od 27 postignutih poena, sedam uhvaćenih lopti i tri uspešna dodavanja. Pratio ga je Trej Jang koji je dodao 21 poen, tri skoka i 10 asistencija. Italjjan Danilo Galinari je dodao 17 poena.

Reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović se muči sa bolom u kolenu, pa je meč završio sa skromnim učinkom od četiri poena, dva skoka i dve asistencije.

U ekipi Filadelfije istakao se Džoel Embid. Snažni centar je postigao 31 poen, a na to je dodao 11 skokova i tri uspešna dodavanja. Tobajas Heris je ponovo bio odličan. Popularni ‘Tobi’ je postigao 24 poena uz 14 uhvaćenih lopti i četiri asistencije.

https://youtu.be/-U_bik49gY8

PROČITAJTE JOŠ: ‘MOMCI SU PRAVI, PONOSAN SAM!’: Kokoškov zadovoljan nakon Akropolis kupa!

Nekoliko sati pre  početka meča između Filadelfije i Atlante, odigrana je prva utakmica finale Zapadne konferencije. Finiks Sansi su na svom terenu savladali Kliperse.

Ekipa iz Los Anđelesa je imala manje vremena za odmor, ali je pružila snažan otpor kvalitetnom rivalu. Domaćin je ostvario trijumf rezultatom 120:114.

Neverovatnu utakmicu je odigrao Devin Buker. Sjajni bek je nosio tim do pobede sa učinkom od 40 postignutih poena, 13 skokova i 11 asistencija. Buker je fenomenalno šutirao za dva poena i kažnjavao je svaku grešku protivničke defanzive.

U redovima Klipersa istakao se Pol Džordž. Reprezentativac SAD je postigao 34 poena uz četiri uhvaćene lopte i pet uspešnih dodavanja. Pratio ga je Redži Džekson sa 24 poena, šest skokova i četiri asistencije.

Naredni duel na programu je u noći između utorka i srede.

https://youtu.be/A5soCCFjKmg

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter