0
Košarka

FOTO: KSS

‘MOMCI SU PRAVI, PONOSAN SAM!’: Kokoškov zadovoljan nakon Akropolis kupa!

Objavljeno: 20.06.21 u 23:20

Orlovi su na sjajan način započeli pripreme za turnir u Beogradu.

Nakon večerašnjeg trijumfa protiv Grčke i osvajanja prvog mesta na Akropolis kupa, selektor Igor Kokoškov je izjavio:

– Čestitke momcima, njima idu zasluge uvek. Identitet ove grupe, uvek smo tako igrali, dugi niz godina. Borbenost, pristup, fizikalnost, profesionalizam i energija koja se nikada nije dovodila u pitanje. Mi smo to uvek kontrolisali, visoku energiju i motiv nikad nije izostajao. Večeras smo imali dosta izgubljenih lopti, nismo odgovorili na njihovu fizikalnost, 12 izgubljenih u prvom poluvremenu. Raduju asistencije, igramo nesebično. Igramo jedan za drugog. Dobra energije. Pričala je o tome i Saša Đorđević kao selektor. Momci su pravi. Ponosan sam sa tog aspekta, reko je Kokoškov.

On je potom nastavio o samom radu:

– Odigrali smo tri utakmice u četiri dana, imali jedan kontakt trening. Oporavili smo igrače i fizički i mentalno, bili su u ovome što radimo. Psihička priprema je bila impresivna, zaboravili su na dugu sezonu. Taktički su dosta usvojili, apsorbovali, izgledali smo kao tim na ovom nivou, dodao je Kokoškov.

Srbija je tako sa maksimalnim učinkom započela pripreme za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, koji je na programu od 29. juna u Beogradu. Pre nastupa na tom turniru, poslednju proveru će Orlovi imati protiv Meksika u sredu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter