FOTO: KK Partizan
in , , ,

‘ZAR LUDOST NEKAD NIJE DOBRA’: Šta je ovim hteo da kaže, popularni ‘Žoc’ ponovo raspalio maštu Grobara!

Još uvek se ne zna da li će Željko Obradović sesti na klupu Partizana.

Popularni ‘Žoc’ i dalje je u potrazi za novim poslom, a već nedeljama unazad po medijima se spekuliše da bi iskusni stručnjak mogao da preuzme KK Partizan, klub u kojem je započeo trenersku karijeru.

Obradović je nedavno govorio o svojoj budućnosti, a sada se opet dotakao aktuelne teme – povratak u Humsku ulicu.

– Sa ljudima iz Partizana sam u stalnom kontaktu i uvek sam pokušavao da nađem način da Partizanu pomognem. Ali ne samo Partizanu, nego svim našim klubovima, verujte mi – rekao je Obradović u velikom intervjuu za ‘NIN’.

U evropskoj košarci imam dobre prijatelje i kad god je trebalo da se kaže lepa reč za bilo koji naš klub, ja sam to pokušao da uradim. Zašto? Zato što verujem da ovdašnju produckiju trenera i igrača Evropa mora da poštuje. Za evropsku košarku je strašno važno da u Evroligi budu i Partizan i Zvezda. To bi mnogo smanjilo tenzije. Beograd bi kao grad u kome ljudi vole i razumeju košarku, svake sedmice imao punu Arenu i to bi bila poruka za celu Evropu. A mislim da je suvišno da objašnjavam moje emocije prema Partizanu i koliko mi Partizan znači.

PROČITAJTE JOŠ: TEK ŠTO JE PREUZEO NOVI KLUB: Savo Milošević hoće da kupuje u Humskoj, ovaj dvojac je već ‘naciljao’!

Dražen Dalipagić je nedavno rekao da bi Obradovićev povratak u Partizan bio baš neobičan potez.

– Šta god da odgovorim, može da se protumači na ovaj ili onaj način, ali mogu da kažem, na primer, zar ludost nekad nije dobra? Kada sam 1991. u 31. godini ženi rekao da više nisam igrač, već trener, čudno me je pogledala i rekla ‘Dobro, sedi, odmori se’. Suština je u ovome – znam koja je moja cena u Evropi, ali to ne može da bude presudno da bih otišao negde da radim, nego ambicija – poručio je Željko.

Iskusni stručnjak je istakao da u NBA sigurno neće otići.

– U NBA sigurno ne. Mislim da je to začarani krug koji će veoma teško da se probije. Oni ne veruju trenerima iz Evrope, to je očigledno. Čak ni trenerima koji su zapravo Amerikanci, kao što je Dejvid Blat, koji se oformio kao trener u Izraelu – zaključio je Željko Obradović za ‘NIN’.

Autor: HotSport

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

VOŠA PREDSTAVILA NOVA POJAČANJA: Slavoljubu Đorđeviću se ispunila prva želja, tu je i bivši igrač Rada! (VIDEO)

RADNIČKI RADI PUNOM PAROM: Novi potpis na ‘Čairu’ – stigao nekadašnji fudbaler Osasune i Udinezea!