FOTO: Screenshot
in ,

NIJE KRAJ ‘OKRŠAJA’: Makedonci traže žestoku kaznu za Arnautovića, sada je UEFA na potezu!

Fudbalska federacija Severne Makedonije (FFM) ne želi tako lako da pređe preko ispada Marka Arnautovića i zahteva od Disciplinske komisije Evroposke fudbalske federfacije (UEFA) da kazni reprezentativca Austrije.

Naime, Austrija je na startu Prvenstva Evrope slavila s 3:1, a dan posle meča u Bukureštu više se priča o ‘sukobu’ Arnautovića i Ezdžana Alioskog nego o samoj utakmici.

Makedonci smatraju da je momak srpskog porekla posle trećeg pogotka preterao, te da se njegov potez smatra se nacionalističkim ispadom.

Arnautović se u ponedeljak izvinio i poručio da nije rasista, a iz FFM su potvrdili da su poslali dopis UEFA i zatražili kaznu za pomenuti incident.

– Fudbalski savez Makedonije najoštrije osuđuje nacionalistički ispad austrijskog reprezentativca Marka Arnautovića, nakon pogotka postignutog u jučerašnjoj utakmici. Istovremeno vas obaveštavamo da smo UEFA poslali zvaničan dopis u kome tražimo najstrožu kaznu za Arnautovića. Kao ‘kuća fudbala’ uvek smo protiv nacionalizma, diskriminacije i svih ostalih oblika vređanja i ispada koji nisu u duhu fudbala i vrednosti za koje se svi zajedno zalažemo, navodi se u saopštenju i dodaje:

– Uvek ćemo braniti interese i dostojanstvo makedonskih reprezentativaca gde god igrali.

Autor: HotSport

Diskusija

Odgovorite

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

TEO NAPUŠTA BOLONJU: Dva kluba žele da vide srpskog pleja u svojim redovima!?

BUDUĆNOST VLADA CRNOM GOROM: Milojevićev tim savladao Mornar u finalu crnogorskog prvenstva!