0
Fudbal

FOTO: Youtube/Screenshot

OGLASIO SE ARNAUTOVIĆ NAKON PROVOKATIVNE PROSLAVE GOLA: „Nisam rasista“!

Objavljeno: 14.06.21 u 15:13

Napadač Austrije našao se na udaru medija zbog rasprave sa Alioskim.

Arnautović je, nakon postignutog gola, uputio ostre reči fudbaleru Severne Makedonije koji je albanskog porekla. Po društvenim mrežama se pokrenula polemika da je napadač rasistički napao Alioskog.

Arnautović je na konfereniji za štampu u ponedeljak demantovao da je u pitanju rasizam.

„Bilo je verbalne rasprave sa obe strane“, objasnio je Arnautović na konferenciji za štampu reprezentacije, na kojoj nije bio planiran njegov dolazak, ali se odlučio na obraćanje medija zbog aktuelne situacije.

On je naglasio da sukob sa Makedoncem nije imao veze sa politikom

„Moji prijatelji su iz čitavog sveta“, naglasio je Arnautović .

Istakao je da njegovo ponašanje nakon gola nije bilo uredu.

„Radovao sam se i naravno da su pale neke reči koje su me zabolele. Bila je jednostavna emocionalna rasprava. Svima koji se osećaju uvredjenim mogu reći da mi je žao. Dajte da to zaboravimo, tome nije mesto u fudbalu“, dodao je Arnautović .

Sportski direktor reprezentacije Peter Šetel ukazao je da su „ružne reči“ deo fudbala.

„Najvažnije je da je Marko sve pojasnio, da to nema veze sa politikom. Takodje je bitno da je to nakon utakmice rešeno i da su dva igrača stajala jedan pored drugog i o tome razgovarali. Ta tema je završena, idemo dalje„, naglasio je Arnautović .

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter