0
ATP

FOTO: Rolan Garos

IMAMO PRVOG FINALISTU ROLAN GAROSA: Cicipas obezbedio svoje prvo GS finale, Zverev ‘pao’ nakon ogromne drame!

Objavljeno: 11.06.21 u 18:40

U polufinalu Rolan Garosa Stefanos Cicipas je pobedio Aleksandra Zvereva rezultatom 6:3, 6:3, 4:6, 4:6, 6:3.

Ovaj meč je bio važan za obojicu tenisera, i jedan i drugi su bili maksimalno motivisani, s obzirom da nikada nisu igrali finale Rolan Garosa.

Do današnjeg duela, u međusobnom skoru, Cicipas vodi sa 5:2. Poslednji put su se susreli u finalu Akapulka kada je Nemac slavio maksimalnim rezultatom.

Već na samom startu meča, Cicipas se susreo sa određenim problemima, kada je već u prvom gemu narpavio duplu servis grešku. Međutim, to ga nije omelo da uzme prvi gem u ovom meču.

Cicipas je odmah zatim došao do brejk lopte, Zverev je uspeo da sačuva prvu, ali drugi nije mogao. Grk je igrao dosta bolje i sigurnije, i bez većih problema je stigao do 4:1. Pri rezultatu 5-3 vodila se velika borba, ali je Stefanos uz dobar servis uspeo da osvoji prvi set.

Zverev je odlično ušao u drugi set, i odmah poveo sa 2-0. U nastavku smo gledali veliku borbu, a Cicipas se svim snagamo trudio da se vrati u meč. Iako je Nemac imao vođstvo od 3-0, Cicipas je uspeo da podigne svoju igru i izjednači na 3-3. Posle greške Zvereva u devetom gemu, grčki teniser je imao prvu set loptu. Uspeo je nju da sačuva šesti igrač sveta, ali je nastavio da greši, pa je Cicipas došao do seta 6:3.

Zverev je u trećem setu pokušavao da preuzme inicijativu, i odmah na početku je došao do brej lopte. Zverev je pogađao šta je hteo, i vrlo lako stigao do prednosti od 3-1. Cicipas je još jednom uspeo da prokrene rezultat, svoj servis je iskoristio i poveo sa 4-3 u gemovima u trećem setu.

Zverev je počeo da igra fantastično, Uz dobar servis i igru na mreži, Zverev je došao do tri set lopte. Iskoristio je prvu za 6:4.

Četvrti set počeo je duplom servis greškom Cicipasa, ali je iapk Grk došao do 40:30. Nadigravali su se igrači, Zverev je bio precizniji pa je došao do brejka.

PROČITAJTE JOŠ: ‘TO JE MOJA NAJVEĆA TRAUMA’: Mijatović se prisetio čuvenog penala – na pitanje da li se još uvek prečka trese , dao je urnebesan odgovor! (VIDEO)

Brzo se igralo, a Nemac je nakon sjajnih poena poveo sa 5-3. Cicipas je dobrim servisom uspeo da se vrati i smanji na 5-4. Dobio je Stefanos prvi poen u narednim gemu, ali je fantastičan bio Zverev u dugoj razmeni, pa je volejom došao do izjednačenja. Nemac je diktirao ritam, pa je došao i do set lopti, iskoristio je drugu zahvaljujući odličnom servisu – 6:4.

Veliku priliku propustio je Nemac na startu petog seta, kada nije iskoristio nijednu od tri brejk lopte. U četvrtom gemu je stigla kazna. Grešio je Zverev, a Cicipas mu je oduzeo servis gem. Imao je Grk četiri meč lopte na servise rivala u osmom gemu, ali je Zverev posle osam minuta igre dobio gem. Ipak, već naredni gem je dobio Stefanos za veliku pobedu.

Setfanos Cicipas će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Rafael Nadal – Novak Đoković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter