0
Košarka

FOTO: YouTube screenshot

SJAJNA PARTIJA DONČIĆA I MARJANOVIĆA NEDOVOLJNA ZA POBEDU: Klipersi slavili i zakazali duel sa Jutom! (VIDEO)

Objavljeno: 07.06.21 u 09:15

Važan trijumf za ekipu iz Los Anđelesa!

Klipersi su ugostili ekipu Dalasa pred oko 7500 navijača u Los Anđelesu. Odlučujući meč prve runde plej-of serije NBA lige završen je pobedom domaće ekipe rezultatom 126:111.

Ovo je prvi duel u seriji iz kojeg je kao pobednik izašla domaća ekipa. Maveriksi su imali svoje šanse i igrali su odlično sve do sredine treće četvrtine. Klipersi su uspeli da dođu u prednost i čuvali su je do samog finiša utakmice.

Ekipa iz Los Anđelesa će u narednoj rundi igrati protv Jute. Džezeri su u prvom kolu bili ubedljivi protiv Memfisa. Ta serija je završena rezultatom 4:1.

Fenomenalnu utakmicu odigrao je Luka Dončić. Nekadašnji košarkaš Real Madrida je meč završio sa učinkom od 46 postignutih poena, sedam uhvaćenih lopti i 14 uspešnih dodavanja. Reprezentativac Slovenije je tokom većeg dela meča bio nerešiv problem za protivničke igrače. Fini-Smit je bio odličan sa 18 poena, 10 skokova i dve asistencije.

Zapaženu ulogu u redovima poražene ekipe imao je i član nacionalnog tima Srbije Boban Marjanović. Nekadašnji centar Crvene zvezde je postigao 14 poena, a na to je dodao učinak od 10 uhvaćenih lopti i tri asistencije.

PROČITAJTE JOŠ: RADONJIĆ GOVORIO O RAZLOGU ODLASKA DVOJICE STRANACA: „O’Brajant je sam tražio da ode“!

U ekipi Klipersa istakao se Kavaj Lenard. Američki košarkaš je postigao 28 poena uz 10 skokova i devet uspešnih dodavanja. Pratio ga je Markus Moris sa učinkom od 23 postignuta poena, pet uhvaćenih lopti i dve asistencije. Pol Džordž je dodao 22 poena, šest skokova i 10 asistencija.

Ostaje utisak da su Maveriksi mogli više u odlučujućoj utakmici.

https://youtu.be/ypTlTENvOt4

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter