6
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

UMESTO U HUMSKU, MALO JE FALILO DA ODE U LJUTICE BOGDANA: Iliev otkrio zbog čega je Saničanin izabrao Partizan, iako ga je želela i Zvezda!

Objavljeno: 05.06.21 u 09:44

Nakon izuzetno loše sezone, fudbalski klub Partizan započeo je rekonstrukciju igračkog kadra.

Crno-belima nije trebalo mnogo vremena da u Humsku dovedu prvo pojačanje ovog letnjeg prelaznog roka, a u pitanju je nekadašnji defanzivac Vojvodine, Siniša Saničanin.

Nije tajna da je za usluge ovog štopera bila zainteresovana Crvena zvezda, a sportski direktor ‘parnog valjka’ Ivica Iliev otkrio je kako je Saničanin odlučio da obuče crno-beli dres.

– Nije bilo jednostavno završiti transfer Siniše Saničanina. Spletom srećnih okolnosti po Partizan, neki kvalitetni klubovi iz Evrope nisu imali plasman u domaćem prvenstvu, kako su zamislili, a mi smo brzo reagovali. Bilo je i unosnijih ponuda za Saničanina, ali ljudi koji vode Sinišinu karijeru shvatili su šta je njemu potrebno u ovom trenutku. Jasno je da će on pre ili kasnije otići na top nivo, i napraviti stepenicu više u karijeri. Zato su i izabrali klub koji je reper kada su prodaje u pitanju – istakao je u razgovoru za Kurir Ivica Iliev i nastavio:

– Kad uzmem u obzir i 2020. godinu, i doba korona, mi smo dobro prodavali. Igrači to prepoznaju i zato biraju Partizan. Daću vam jednu paralelu. U vreme Mođija, Juventus je dovodio najbolje igrače na svetu, ali za manje novca od konkurencije. Kako? Svaki igrač koji je tada dolazio u Italiju stizao je za 20 do 30 odsto manje para u Juventus, nego u druge klubove, jer su prepoznavali veličinu kluba. Na takav način mi radimo, zato igrači dolaze u Partizan i to godinama unazad.

PROČITAJTE JOŠ: SEČA SRBA U ENGLESKOJ: Bane Ivanović napustio VBA, nekadašnja nada Partizana više nije u Čelsiju!

Iliev ističe da je Partizan Saničaninu predstavio viziju i ideju, što se njemu odmah dopalo.

– Nismo bilo koga nadmudrili, samo smo bili onakvi kakvi treba da budemo u pregovorima. Profesionalni! Dali smo ideju i viziju, a Siniši se to svidelo. Ova ekipa koja vodi Partizanm na okupu je već šest godina. Sve radimo zajedno, to nije slučajno i igrači to vide. Ponosimo se što odskačemo u tom smislu u odnosu na region. Način na koji radimo je evropski i tako ćemo nastaviti – zaključio je sportski direktor crno-belih.

Ipak, ekipa iz Humske ovde ne želi da se zaustavi, s obzirom da se na radaru Partizana pojavio još jedan igrač Vojvodine, a više o tome pročitajte OVDE.

0
0

6 Komentara

    • Hahaha evropska veličina, jeste da nema para, ali ljubav cveta. A igrače i Evropu… U kvalifikacijama za konferencije (šta god to bilo)

      0
      0
      Odgovori
  1. Kao pokazali mu viziju za osvajanje kupa konfederacija. Nego si mu dao jacu lovu a zna da je zvezda jaca sa stoperima

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter