FOTO: Screenshot
in ,

VEST O KOJOJ BRUJI TURSKA: Pokušali zaveru protiv Fenerbahčea, kažnjeni sa ukupno 3.563 godine zatvora!

Žestoke kazne…

Sud u Turskoj osudio je bivšeg direktora grupe Samaniolu Hidajeta Karaču i nekadašnjeg šefa policije Nazmija Ardića na kazne zatvorom od 1.400 do 2.200 godina zbog zavere protiv Fudbalskog kluba Fenerbahče, prenosi ‘Rojters’.

Pomenuti dvojac osuđen je zbog toga što je pre tačno decenije, izneo optužbe protiv Fenerbahčea zbog navodno nameštanja utakmica. Karača je osuđen na 1.406 godina zatvora zbog podsticanja na prisluškivanje telefonskih poziva i falsifikovanja dokumenata, dok je Ardić osuđen na 2.170 godina zbog zavere protiv kluba koje uključuju i falsifikovanje dokumenata.

Podsetimo, Aziz Jildirim, tadašnji predsednik ovog turskog kluba je optužen na kaznu zatvora od šest godina i tri meseca, sam klub je zbog nameštanja dobio dve godine neigranja u Evropi. Optužbe su tada podigli tužioci povezani sa Fethulahom Gulenom, američkim sveštenikom, za koga se sumnja da je izveo puč 2016. godine.

Sadašnji poredsednik kluba Ali Koč je istakao da je ovakva presuda dokaz da je klub žrtva zavere od ‘Gulenove mreže’, ali i da će tražiti nadoknadu.

Autor: HotSport

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

ORLOVI SLETELI U JAPAN: Kreću pripreme za utakmice sa Jamajkom i domaćinom na ‘Kirin kupu’ (VIDEO)

VEČITI ‘U KLINČU’ ZBOG NBA ASA: Crvena zvezda i Partizana žele Srbina iz najjače lige, ‘transfer bomba’ bi mogla da eksplodira!?