0
Odbojka

FOTO: OSS

OVA PRIČA IPAK IMA SREĆAN KRAJ: Srpska odbojkašica se izvinila Tajlanđanki zbog skandaloznog gesta, ona joj tražila da se slikaju!

Objavljeno: 01.06.21 u 22:40

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas Tajland sa 3:0 (25:19, 25:23, 25:23), u drugom kolu drugog vikenda Lige nacija, ali je rezultat ostao u drugom planu.

Naime, treću pobedu Srbije na turniru u Riminiju obeležio je skandal, koji je režirala naša odbojkašica Sanja Đurđević. Ona je iskosila oči tokom meča, što je okarakterisano kao rasistički ispad.

Ipak, da je sve ostali u granicama sporta ubrzo je postalo jasno. Sanje je svesna svog nepromišljenog gesta uputila izvinjenje odbojkašici tajlandskog nacionalnog tima, što je očito ova prihvatila, čemu svedoči zajednička fotografija, koju su napravile.

– Svesna sam greške i odmah nakon meča izvinila sam se celoj ekipi Tajlanda. Želela sam da se obratim svojim saigračicama porukom ‘Sad ćemo početi da igramo odbranu poput njih’. Nisam htela da iskažem nepoštovanje ni prema kome. Naravno, to je bio nesrećan i ne previše pametan gest sa moje strane. Želim još jednom da se izvinim svim ljudima širom sveta koji su uvređeni zbog ovoga. Veliko hvala timu Tajlanda na razumevanju, napisala je Sanja.

Ovim povodom oglasio se i Odbojkaški savez Srbije, koji se izvinio zbog gesta naše reprezentativke.

– Žao nam je zbog događaja koji su obeležili meč. Iskreno se izvinjavamo reprezentaciji Tajlanda, narodu te zemlje i svima koji su pogođeni ovim. Međutim, molimo vas da ne dajete preveliko značenje ovom incidentu. Sanja je svesna svoje greške i smesta se izvinila čitavoj ekipi Tajlanda. Ona je samo želela svojim saigračicama da pokaže da treba da u fazi odbrane budu kao Tajlanđanke. Nije imala na umu nikakvo nepoštovanje. Naravno, čitav incident se odvio prilično nesrećno. Sve je završeno kao jednostavni nesporazum u prijateljskoj atmosferi među igračicama dve reprezentacije, objavio je Odbojkaški savez Srbije na društvenim mrežama uz prateći snimak na kojem je naša odbojkašica u društvu Tajlanđanki.

Srpske odbojkašice će narednu utakmicu igrati sutra od 19.30 protiv Holandije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter