0
Košarka

FOTO: Twitter/Screenshot

JANG I BOGDANOVIĆ SRUŠILI NIKSE U MEDISON SKVER GARDENU: Memfis iznenadio Jutu! (VIDEO)

Objavljeno: 24.05.21 u 09:20

Sjajna partija reprezentativca Srbije!

Njujork Niksi su ugostili Atlantu u noći između nedelje i ponedeljka u okviru meča broj jedan prve runde plej-ofa Istočne konferencije. Gosti su napravili brejk i stigli do važnog trijumfa. Utakmica u čuvenom ‘Medison Skver Gardenu’ završena je rezultatom 105:107.

Pogodak za pobedu na 0,9 sekundi do kraja meča postigao je Trej Jang. Amerikanac je bio i najefikasniji pojedinac na terenu. Jang je meč završio sa učinkom od 32 postignuta poena, sedam uhvaćenih lopti čak 10 uspešnih dodavanja.

Fenomenalan meč odigrao je  Bogdan Bogdanović! Istaknuti reprezentativac Srbije je odigrao svoj prvi plej-of meč u NBA karijeri i završio ga sa 18 poena, četiri skoka i dve asisetncije. Nekadašnji as Fenerbahčea je pogađao šuteve za tri ponea u ključnim momentima.

Atmosfera u ‘Medison Skver Gardenu’ je po običaju bila na vrhunskom nivou. Na tribinama se nalazilo preko 15 000 navijača domaće ekipe.

Domaći tim je predvodio odlični Alek Burks! Bivši igrač Golden Stejta je meč završio sa 27 poena, tri skoka i četiri uspešna dodavanja. Pratio ga je čuveni Derik Rouz sa 17 postignutih poena uz pet skokova i pet asistencija.

Naredni duel u Njujorku je na programu u sredu.

PROČITAJTE JOŠ: NOVI POREDAK U FRANCUSKOJ: Lil je šampion!

Memfis je napravio veliko iznenađenje! Grizlisi su na gostovanju savladali Jutu rezultatom 112:109. Izabranici Tejlora Dženkisa su tokom celog meča bili na vrhunskom nivou u defanzivi. Prvoplasirani tim Zapada je za tri poena šutirao neverovatno loše – samo 12 od 47.

Dilon Bruks je odigrao meč za pamćenje! Reprezentativac Kanade je debitovao u plej-ofu najbolje košarkaške lige na svetu i oborio rekord  franšize po broju poena na prvoj utakmici u završnom delu takmičenja. Bruks je postigao 31 poen, a na to je dodao sedam uhvaćenih lopti i dve asistencije. Dža Morent je meč završio sa 26 postignutih poena, četiri skoka i četiri uspešna dodavanja.

Najbolji pojedinac u redovima domaćih bio je Bojan Bogdanović. Član nacionalnog tima Hrvatske je postigao 29 poena uz pet skokova. Majk Konli je dodao 22 poena, šest uhvaćenih lopti i 11 asistencija.

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter