0
Evropske lige

FOTO: Twitter screenshot

NOVI POREDAK U FRANCUSKOJ: Lil je šampion!

Objavljeno: 23.05.21 u 23:49

Fudbaleri Lila uspeli su da naprave ogromno iznenađenje i osvoje titulu u Francuskoj.

Ovo je četvrti put da je Lil osvojio titulu prvaka Francuske, a podvig je još veći jer su to uspeli da urade pored mnogo bogatijeg Pariz Sen Žermena. U poslednji meč u sezoni Lil je ušao sa jednim bodom više od Parižana, a savladali su Anže sa 2:1 golovima Džonatana David koji je imao sjajnu sezonu iza sebe i legende turskog fudbala Buruka Jilmaza koji je postigao gol iz penala, a to mu je bio 16 pogodak u sezoni.

Taj gol je bio i najvažniji jer je doneo Lilu dugo čekanu titulu šampiona.

PSŽ je ostao kratkih rukava uprkos pobedi nad Brestom od 2:0. Nejmar je promašio penal na početku utakmice, ali su autogolom Favra i golom Mbapea Parižani stigli do trijumfa koji na kraju nije doneo mnogo toga. Lion je ostao bez Lige šampiona i uprkos nerešenom meču Monaka i Lensa. Lion je dva puta imao prednost,ali je na kraju izgubio meč sa 3:2.

Na kraju u Ligu Evrope odlazi i Marsej koji je nakon poraza od Meca takmičenje završio na šestom mestu, dok u Ligu Konfederacija odlazi Ren.

Standings provided by SofaScore LiveScore

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter