1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: ABA Liga

AU, KAKVA DRAMA: Igraće se majstorica, crveno-bela ekspedicija ponovo poražena u ‘Morači’! (VIDEO)

Objavljeno: 24.05.21 u 22:40

Košarkaši Budućnosti pobedili su Crvenu zvezdu rezultatom 81:80 u petoj utakmici finala ABA lige.

Domaća ekipa bolje je ušla u meč, ali Crvena zvezda je pokazala da je u Podgoricu došla sa željom da večeras završi posao.

U ranoj fazi utakmice, izabranici Dejana Radonjića napravili su seriju od 15-2, u kojoj je Lojd postigao čao osam poena.

PROČITAJTE JOŠ: VRELA ATMOSFERA U ‘MORAČI’: Među navijačima jedno dobro poznato lice – bivši fudbaler Partizana bodri Budućnost protiv crveno-belih! (FOTO)

Podgoričani su takođe ‘pokazali zube’, primakli se Zvezdi, a nakon deset minuta igre crveno–beli su imali prednost 23:19.

Lojd je i na početku druge četvrtine nastavio da pogađa. Već trećom trojkom iz četiri pokušaja prvi je probio dvocifrenu granicu što se poena tiče i doveo Zvezdu u vođstvo 24:17.

FOTO: ABA liga

Ipak, kako je odmicalo vreme u drugoj deonici tako se i domaćin budio. Tačnije, nosio je ekipu Budućnosti bivši kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović.

PROČITAJTE JOŠ: DELIJE SU POBESNELE ZBOG OVOG POTEZA: Košarkaš Budućnosti monstruozno zakucao, pa se okrenuo ka publici i uradio ovo! (VIDEO)

Do kraja poluvremena održala je Zvezda prednost i na veliki odmor otišla sa vođstvom 40:39 uz 13 poena Džordana Lojda.

U nastavku Zvezda furiozno kreće, probudio se Branko Lazić koji je pogodio dve trojke na početku treće četvrtine.

Budućnost je pred kraj trećeg dela igre smanjio prednost na -4, i najavila veoma zanimljivu četvrtu četvrtinu.

Izabranici Dejana Radonjića uspeli su ponovo da se odlepe domaćoj ekipi, ali ne dugo, pošto su Podgoričani serijom 9-3 prišli na samo pola koša razlike – 73:72.

Sedam sekundi pre kraja pri rezultatu 80:80 viđena je ogromna drama. Kobs je pogodio jedno od dva bacanja. Posle tajm-auta Lojd je šutirao, ali je bio neprecizan.

Kod Podgoričana najefikasniji bio je Kobs sa 22 poena, dok je Luka Mitrović postigao 13 poena. U poraženoj ekipi, Džordan Lojd je postigao 23 poena, a Ognjen Dobrić je zabeležio 13 poena uz šest asistencija.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter