0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

KRAJ MEČA U PODGORICI. Budućnost slavila i obezbedila nastavak serije!

Objavljeno: 22.05.21 u 22:44

Zvezda će za dva dana imati novu meč loptu!

Budućnost je u glavnom gradu Crne Gore ugostila ekipu Crvene zvezde. Treća utakmica finalne serija ABA lige odigrana u Podgorici završena je rezultatom 75:71.

Nakon neizvesne završnice domaća ekipa je uspela da ostvari prvu pobedu. Nakon dva trijumfu u Beogradu, izabranici Dejana Radonjića imaju prednost od 2:1 u pobedama.

PROČITAJTE JOŠ: EMOCIJE SLOMILE SUAREZA! URUGVAJAC SE OBRATIO NAKON OSVAJANJA TITULE: ‘Barselona me nije poštovala! Znam da će mi moj prijatelj Mesi čestitati’ (VIDEO)

Amadeo Dela Vale je pri rezultatu 70:69 pogodio šut za tri poena koji je rešio pitanje pobednika. Činjenica je da je meč ‘mogao da ode na obe strane’. Do samog kraja utakmice je viđena velika borba, a deluje da su presudile trojke Italijana u redovima domaće ekipe, kao i dobra realizacija slobodnih bacanja. Domaći su izveli čak 36 slobodnih bacanja, a pogodili su 30.

Crveno-beli su ponovo imali probleme sa realizacijom šuta za tri poena. Zvezda je uz bolje procente šuta mogla do povoljnijeg rezultata. Izabranici Dejana Radonjića su izveli samo 14 slobodnih bacanja, što je više nego duplo manje u odnosu na protivnika. Domaćin takođe nije blistao u šutu sa distance.

Najefikasniji igrač u redovima domaćih bio je upravo Dela Vale sa 17 poena i jednom asistencijom. Pratio ga je Nikola Ivanović sa 11 poena, dva skoka i šest uspešnih dodavanja. Danilo Nikolić je dodao 11 poena i osam skokova.

PROČITAJTE JOŠ: JOKIĆ NASTAVLJA SA REKORDIMA: Nikola je uradio ono što niko do sada nije! (VIDEO)

Džordan Lojd je predvodio crveno-bele! Nekadašnji igrač Toronta je meč završio sa 19 postignutih poena i sedam uspešnih dodavanja. Ognjen Dobrić je ponovo bio odličan i zabeležio je učinak od 17 poena, četiri uhvaćene lopte i jedne asistencije. Davidovac je dodao 10 poena i osam skokova, a Lendri Noko je uz 10 poena imao i 11 uhvaćenih lopti.

Naredni meč se igra u ponedeljak od 20:30h u Podgorici.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter