0
Odbojka

FOTO: Privatna arhiva

DRAGOLJUB ZBILJIĆ: ‘Godinu dana sam morao da ga nagovaram da postane trener Vojvodine’

Objavljeno: 21.05.21 u 21:00

Klub iz Novog Sada dominira u Srbiji!

Na čelu Upravnog odbora Odbojkaškog kluba Vojvodina nalazi se Dragoljub Zbiljić. Za četiri godine koliko je Zbiljić u klubu, Vojvodina je osvojila isto toliko šampionskih titula, kao i dva Superkupa i jedan Kup Srbije.

Klub iz Novog Sada je jednom preko kvalifikacija uspeo da se plasira u Ligu šampiona, a zatim je sjajnim partijama za prvaka Srbije izborio direktan plasman u grupnu fazu prestižnog takmičenja.

Zbiljić je infrastukturno potpuno obnovio i nadgradio klub, a ističe da ima još planova. Dragoljub je u razgovoru za klupski sajt rekao da prethodnu sezonu smatra uspešnom, ali ne u potpunosti. Razočaran je zbog poraza u polufinalu Kupa Srbije.

-Reputaciono mi ne možemo na taj način gubiti. Nije me zabrinuo poraz, jednostavno to se desi, ali ono što Vojvodina ne sme sebi da dozvoli to je način na koji smo igrali u Kragujevcu. Moram da priznam, imam osećaj da smo potcenitili protivnika i ušli nonšalanto u meč – rekao je Zbiljić.

Nakon poraza klupu je odmah napustio trener Gavrančić. Zbiljić je rekao da nije bilo lako dovesti Slobodana Boškana. 

– Godinu dana sam morao da ga nagovaram, jer ideja tinja odavno. Dobro je odregovao u završnici sezone, ali ovo tek treba da se pokaže kao dobra odluka. Za mene je Boškan, posle Gajića, najbolji srpski trener.

Za narednu sezonu najavljuje brendirani autobus, na kojem će na srpskom i engleskom pisati ‘Šampioni Srbije’. Dragoljub se nada da će žreb za Ligu šampiona biti povoljan za Vojvodinu. Osim dominacije u Srbije, Zbiljić želi korak dalje u Evropi.

Na kraju sezone  Upravni odbor i menadžment su odlučili da pokrenu novi projekat. Vojvodina dobija agenciju unutar samog  kluba koja bi se bavila sportskim menadžmentom i imala svog agenta koji će zastupati igrače. Glavnu funkciju u agenciji će obavljati doskorašnji trener Vojvodine Đorđe Đurić.

-Jednostavno, imamo potrebu da posle silnih talenata koje smo pretvorili u odlične igrače, sada već razmišljamo o interesima kluba. Ne možemo stalno da pravimo generaciju koja treba da odgovori određenim zahtevima, a onda da igrači odu, kako to oni kažu, u jaču ligu. Pitanje je da li je svaka liga napolju jača i da li je to dobro za njihov napredak. Mnogo njih se utopi i nestane sa scene, a nama je važno da to sprečimo.

PROČITAJTE JOŠ: DUŠAN TADIĆ EKSKLUZIVNO ZA HOTSPORT: ‘Inspiriše me glad za pobedama! Piksi je pravi uzor, a najteže mi je pao poraz od Totenhema’

– Momci koji ovde igraju valjda treba da veruju u instituciju kluba više nego u nekog menadžera koji živi na 500 km odavde i pozove ih dva puta mesečno. Očekujem da postoji zdrava logika i da ćemo napraviti dobru bazu za dalji period – zaključuje Zbiljić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter