3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan

OSTOJA MIJAILOVIĆ NAJAVLJUJE TUŽBU: Bez dlake na jeziku – predsednik crno-belih žestoko opleo po filijalama Zvezde i Budućnosti!

Objavljeno: 20.05.21 u 13:26

Predsednik košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović nije štedeo reči kada je komentarisao filijalale Crvene zvezde i Budućnosti.

Najjačem košaraškom regionalnom tamičenju naredne sezone će se pridružiti filijala Budućnosti, Studentski centar. To znači da će ovogodišnji finalisti Zvezda i Budućnost naredne sezone imati svoje razvojne timove u ABA ligi.

Tim povodom oglasio se i predsednik crno-belih Ostoja Mijailović koji se već duže vreme suprostavlja učešću FMP-a u najjačem regionalnom takmičenju.

– Na prvom mestu, Partizan se jasno zalaže za to da jedna uprava ne može imati pod svojom kontrolom ili u partnerskom odnosu dva kluba u istom rangu takmičenja. Primera radi, da se Mladost iz Zemuna plasirala u ABA 1 ligu, što im od srca želimo, mi bismo okončali naš ugovor o saradnji. Isto to očekujem od Budućnosti. Od naredne sezone da im Studentski centar više ne bude partner, nego rival – kaže Mijailović za ‘Telegraf.rs’, i potom dodaje:

Kada je u pitanju naš gradski rival i njihov odnos sa FMP-om, tu se takođe zalažemo da se situacija do kraja raščisti. Oni su jednim delom neke stvari otklonili, kada je sa mesta predsednika FMP-a, smenjen Zoran Tošković, advokat našeg gradskog rivala i čovek koji je u rodbinskoj vezi sa porodicom Čović. Ipak, tu kompletna situacija mora da se do kraja istera i razrešenje tog problema ćemo tražiti pred jedinom institucijom koja je za to dovoljno kompetentna, a to je CAS u Lozani.

Mijailović smatra da su proteklih godina Zvezda i Budućnost imali sigurne pobede kada su igrali protiv svojih filijala.

– U prošlosti je ishod utakmica bio vrlo izvestan kada su u pitanju dueli našeg gradskog rivala i kluba iz Železnika. Šta će biti u sezoni koja dolazi, videćemo. Za ugled same ABA lige u Evroligi i regularnost lige je od ključnog značaja da unutar lige ne postoji nikakav sukob interesa i na tome bi ne trebali, nego morali svi zajedno da radimo. U budućem društvenom ugovoru ABA lige biće nadležnost CAS-a za rešavanje sporova, to su svi klubovi podržali, a to znači uvođenje reda u ligu. Pred CAS-om se sporovi vode brzo i pravično, nema mogućnosti da se stvari rešavaju žmurenjem na jedno oko ili gledanjem kroz prste „da se ne diže prašina.

PROČITAJTE JOŠ: KAKVA EMOCIJA – RETKO KO VOLI PARTIZAN KAO ON: Grobari će se oduševiti kada čuju kakvu želju ima Leo Vesterman!

Ostoja je otkrio šta će Partizan preduzeti kako bi zaštitio svoje interese.

– Insistiramo na tome da se dogovori sa Skupštine ABA lige ispoštuju, da se liga preoblikuje u DOO, sa profesionalnim menadžmentom, i da sve eventualne sporove rešava CAS. Na taj način, posle dužeg vremena ćemo sve klubove ABA lige dovesti u ravnopravan položaj – zaključio je Mijailović.

0
0

3 Komentara

  1. Bravo Ostoja.Pogadjas u centar a to se komsinici ne dopada.Navikli ljudi na visegodisnje spekulacije pa zele da se to nastavi.E nece da moze…

    0
    0
    Odgovori
  2. FMP nije zvanicno filijala Zvezde. Studentski centar JESTE zvanicno filijala Buducnosti. Zvanicno, mislim papiroloski. Tako da ce oni morati to da raskinu, ali opet se pitanje regularnosti postavlja. No ipak malo je smesno kada Ostoja prica o postenju.

    0
    0
    Odgovori
    • Oooooj Ostoja , pameti i poštenjačino , koga ti za….vaš ??? Idi bre ispravljaj haube na kolima, farbaj ih , nemoj nas !!!

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter