0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Twitter/Screenshot

KAKVA EMOCIJA – RETKO KO VOLI PARTIZAN KAO ON: Grobari će se oduševiti kada čuju kakvu želju ima Leo Vesterman!

Objavljeno: 20.05.21 u 12:16

Bilo je mnogo inostranih igrača koji su nosili dres košarkaškog kluba Partizan.

Jedan od košarkaša koji je za relativno kratko vreme postao ljubimac navijača Partizana, jeste francuski plejmejker Leo Vesterman.

Nije on jedini Francuz koji je igrao za crno-bele, tu su bili Žofri Lovernj kao i Boris Dalo.

Početkom ove godine Leo je obukao dres Barselone, sa kojom će igrati na fajnal-foru Evrolige u Kelnu, koji je na programu 28. maja.

– Nije tajna da je trener Jasikevičijus najviše uticao na mene da dođem u Barselonu. U Fenerbahčeu nisam imao veliku minutažu, Šaras me je pozvao, Barseloni je bio potreban plejmejker i to je bilo to. Nisam se previše dvoumio i mislim da sam napravio dobar potez u karijeri. Šaras tačno zna šta može da očekuje od mene, kao i ja od njega. Već smo sarađivali dok sam bio u Žalgirisu i moram da kažem da sam zaista zadovoljan što sam deo Barselone i što imamo priliku da se borimo za titule, glavni deo sezone sladi za dve nedelje – istakao je Vesterman u razgovor za ‘MaxBet sport’.

Barselona je definitivno glavni kandidat za titulu.

– Svesni smo svi da je teret favorita na našim leđima. Igramo dobru košarku, ali opet sve je to nebitno ako ne istrčiš na teren spreman da se boriš. Na jednoj utakmici sve je moguće. Ne pobeđuje uvek najbolja ekipa, već ona koja se najbolje spremi, koja pokaže najveći nivo borbenosti i koncentracije. To je najveći izazov i mislim da možemo da mu odgovorimo. Tim je željan trofeja, imamo sve potrebne kavalitete, ali je glavno pokazati to na terenu.

Vesterman često voli da priča o vremenu koje je proveo u Srbiji.

– Bio sam prvi igrač iz Francuske koji je igrao u Srbiji. Sećam se priče tada od mnogih kako pravim grešku što odlazim u Srbiju. Govorili su mi da nije sigurno, kao da će nešto loše da mi se desi. Ipak niko od njih nije shvatao koliko sam želeo da zaigram za Partizan. Ta ljubav je krenula još kad sam imao 15 ili 16 godina. Žofri i ja kao klinci u akademiji gledamo utakmicu Partizana. Na terenu Veličković, Tripković, Tepić, ostali smo oduševljeni i od tada sam želeo da igram za Partizan. Nekima je bio san da budu u NBA ligi, ali za mene je Partizan bio NBA i drago mi je što sam ispunio taj san. Danas imam ćerku i sina, zovu se Mila i Milan, srpska imena. Toliko sam zavoleo Srbiju da je postala deo mene, a očigledno su i navijači prepoznali to kod mene pa me i dalje pominju u pozitivnom svetlu. Srbija će za mene uvek da bude druga kuća, kao i Partizan.

Francuski plej ističe da je doživeo puno lepih momenata dok je nosio crno-beli dres.

PROČITAJTE JOŠ: DAN KADA JE SAŠA ILIĆ POSLEDNJI PUT ISTRČAO U DRESU PARTIZANA: Ostojić o golu koji je srušio Zvezdu!

– Naravno da su titule ostale u pamćenju, osvajanje ABA lige, domaćeg prvenstva, ali posle ovoliko godina čitav proces u Partizanu je najupečatljiviji. Taj put koji smo prešli od dece do ekipe koja osvaja titulu. To je nešto neverovatno. Sećam se da smo gubili od Crvene zvezde na početku sezone ubedljivo, pa je onda Dule organizovao treninge u zoru. Koliko smo samo trenirali, ali eto na kraju smo postali šampioni i svi smo napravili odlične karijere. Pogledajte samo imena iz tog tima, svi su fantastični igrači.

Leo ima jednu posebnu želju, a to je da jednog dana ponovo svi obuku crno-beli dres.

Sanjam da se još jednom svi okupimo, barem na jedan meč. Neka to bude humanitarna utakmica, ali da svi još jednom obučemo crno-beli dres i zaigramo kao nekada. Baš bih to voleo, a verujem i svi ostali – zaključio je Vesterman.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter