0
Domaći fudbal

Fudbal Super League Play Off Sasa Ilic Oprostaj Season 2018-2019 Partizan v Proleter (Novi Sad) Beograd, 05.19.2019. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

DAN KADA JE SAŠA ILIĆ POSLEDNJI PUT ISTRČAO U DRESU PARTIZANA: Ostojić o golu koji je srušio Zvezdu!

Objavljeno: 20.05.21 u 12:02

Meč kojeg se svaki navijač Partizana rado seća.

Bila je to poslednja utakmica u dugoj karijeri Saše Ilića. Partizan je izgubio šampionsku trku sa Zvezdom drugu godinu za redom, ali sezona i dalje nije bila izgubljena. Želeli su trofej.

A onda je na red došao finalni meč Kupa na stadionu „Rajko Mitić“ protiv Crvene zvezde. Kakav bi to oproštaj bio a da legenda crno-belih nije podigla pehar.

Centaršut Danila Pantića bio je odličan, Ostojić je još bolje skočio i poslao loptu u mrežu za konačnih 1-0. To je bio prvi trofej u trenerskoj karijeri za Savu Miloševića, a poslednji za legendarnog kapitena crno-belih.

-Plan i dogovor je bio da kod prva dva prekida ostanem na centru kako bih sprečio eventualnu kontru rivala, a da u protivnički šesnaesterac ide Slobodna Urošević. I tako je bilo kod prvog prekida, ali sam mu kod drugog rekao: „Čaki, ajde ti ostani pozadi, idem ja napred“ i on se složio – kaže Ostojić i priseća se zanimljivog detalja.

Otišao sam u kazneni prostor i stao pored Filipa Stojkovića koji me je zbunjeno pogledao i pitao: „Šta ćeš ti ovde? Pa, mi imamo informaciju da ti ostaješ pozadi“. Ali eto, nas dvojica smo se našli jedan pored drugog, borili se za poziciju i ja sam na sjajnu loptu Danila Pantića uspeo da zatresem mrežu. Bio je to 14. minut, imalo je do kraja mnogo vremena, ali smo uspeli dasačuvamo stečenu prednost – ispričao je za klupski sajt.azgovora sa prvotimcem protivničkog tima.

Ostojiću je uoči meča Saša Ilić uručio dres sa brojem 99, jer je finalni meč bio 99 u dresu Partizana za štopera. Očekivalo se da i njemu to bude poslednji meč za crno-bele, ali on je i posle dve godine i dalje tu.

Dugo nisam bio u prvom planu, preko godinu dana i vratio sam se tek nakon dolaska Sava Miloševića kojem sam zahvalan na šansi koju mi je pružio, a mislim da sam se i njemu i klubu odužio na adekvatan način. S druge strane, iako znam da možda zvuči kao fraza, meni je svaki trofej podjednako važan i nije mi toliko bitno što sam baš ja bio strelac. Najiskrenije rečeno, mnogo značajnije mi je to što je Saša Ilić ostvario pobedu u svom poslednjem nastupu za Partizan. Nekoliko dana ranije mu je priređen oproštaj u Humskoj na meču protiv Proletera, a u finalu Kupa je ušao u finišu meča i na kraju, po ko zna koji put kao kapiten Partizana podigao trofej. On je zaslužio da se na takav način završi karijeru.

Saša Ilić je u meč ušao u 90 minutu, a kapitensku traku preuzeo je od Vladimira Stojkovića. Nakon pobede i novog trofeja u kabini igrači su to proslavili na prikladan način.

Svaki igrač ima neki svoj ritual, a ja bez obzira na ime protivnika, rang takmičenja ili važnost utakmice obavezno odmah po okončanju utakmice dva puta pogledam snimak celog meča. Tako sam i posle tog finala, tako da sam na proslavu osvojenog trofeja otišao tek negde oko tri ujutru – kroz smeh se priseća Ostojić.

 

 

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter