0
Košarka

FOTO: Bogdan Bogdanović

BOGDAN BOGDANOVIĆ: ‘Zvao sam Galinarija da dođe u Beograd! Jokić će častiti ako bude MVP’

Objavljeno: 20.05.21 u 17:12

Bek je istakao da je uzbuđen jer se prva plej-of utakmica igra u Njujorku!

Reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović blista u dresu Atlante. Bogdanove partije u drugom delu sezone su na zavidnom nivou.

Bek je odigrao 44 utakmice i prosečno provodi 29,5 minuta na parketu. Za to vreme Bogdan u proseku beleži učinak od 16 poena, 3,7 skokova i 3,3 asistencije po utakmici.

Nekadašnji as Fenerbahčea je od četvrtka i zvanično postao deo adidas porodice. Bogdan je pred plej-of zasnovao saradnju sa čuvenom kompanijom i u budućnosti će nositi patike sa ‘tri crte’.

Adidas je  organizovao konferenciju koju je predvodio naš dragi kolega Slobodan Šarenac. Bogdan je sa strpljenjem razgovarao sa novinarima, a odgovorio je i na pitanje HotSporta.

Danilo Galinari je jedan od najboljih igrača reprezentacije Italije. Upravo su Srbija i Italija glavni favoriti za ulazak u finale turnira u Beogradu. S obzirom na to da ste saigrači, da li ste pričali o kvalifikacijama za odlazak na OI?

BB: Galinari i ja nismo mnogo razgovarali o tome. Pričali smo samo o njegovom dolasku u Beograd. Ja sam mu uputio prijateljski poziv, ali ne znam  da li će nastupati na kvalifikacionom turniru u glavnom gradu Srbije. U ovom trenutku smo fokusirani na ono što nas čeka, ne znam ni koji su tačno datumi. Razlika je što smo u Evropi uvek znali šta je maksimum i da li možeš da stigneš na pripreme. Tako sam sa Fenerom igrao do kraja sezone, pa sam stigao za kvalifikacije – rekao je Bogdan u odgovoru na pitanje HotSporta.

FOTO: Zoom screenshot

Kvalifikacije se održavaju od 29. juna do 4. jula u Beogradu. Reprezentacija Srbije je u grupi sa Filipinima i Dominikanskom Republikom, a Italija sa Portorikom i Senegalom.

Samo će pobednik turnira izboriti plasman na OI koje se održavaju u Japanu.

PROČITAJTE JOŠ: BOGDAN U DRUŠTVU HARDENA, LILARDA I MIČELA: Uoči početka plej ofa NBA lige, srpski as potpisao novi ugovor!

Bogdanović je tokom razgovora odgovarao na pitanja novinara, a govorio je  i o prvom protivniku u plej-ofu NBA lige.

-Uzbuđen sam jer nam je Njujork prvi protivnik. Medison Skver Garden je čuvena hala! Badi Hild mi je rekao da tamo možeš da ‘poludiš’ i daš 50 poena. Atmosfera je sjajna! Idemo utakmicu po utakmicu i imamo dovoljno vremena da se spremimo. Nadam se nekom čudu i mislim da će biti zanimljivo. Niksi imaju dobru sezonu, kao i mi. Voleo bih da igramo sedam utakmica- rekao je Bogdan.

FOTO: Bogdan Bogdanović

Na pitanje novinara o tome da li je u kontaktu sa Duškom Vujoševićem, Bogdan je imao kratak odgovor.

-Ne čujemo se, nismo trenutno u kontaktu.

Na pitanje hoće li Jokić častiti ako bude MVP, reprezentativac Srbije je sa osmehom na licu imao spreman odgovor.

-Veliki je bonus da bi za to bila samo večera – istakao je Bogdan Bogdanović.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter