0
Košarka

FOTO: Kamp Bogdan Bogdanović

BOGDAN U DRUŠTVU HARDENA, LILARDA I MIČELA: Uoči početka plej ofa NBA lige, srpski as potpisao novi ugovor!

Objavljeno: 20.05.21 u 14:36

NBA zvezda Bogdan Bogdanović, dobio je novo ‘oružje’ uoči plej ofa NBA lige – adidas patike, čime se pridružio vedetama Džejmsu Hardenu, Demijanu Lilardu, Donovanu Mičelu, Deriku Rouzu i mnogim drugima koji su takođe izabrali čuvene ‘tri crte’.

Poznati sportski gigant iz Nemačke i proslavljeni srpski košarkaš potpisali su ugovor za koji čelnici ovog brenda ističu da ima za cilj dugogodišnju partnersku saradnju sa Bogdanom, ne samo do kraja njegove karijere, već i kasnije, van parketa.

Naš sjajni bek, u sezoni koja za njegov tim i njega nije krenula sjajno, izdigao se poput sokola, prebrodio je probleme sa povredom, prilagodio se ekipi i novom treneru, i postao je vodeći igrač NBA lige koji pruža konstantno dobre partije. O tome svedoče i brojke. Do sada je odigrao 44 utakmice na kojima prosečno provodi 29.5 minuta na terenu. Beleži 16 poena po utakmici, uz 46.5 odsto procenta šuta iz igre, odnosno 43.7 odsto iza linije za tri poena. Istovremeno, timskom uspehu doprinosi i sa 3.7 skokova po meču, 3.3 asistencije i jednom ukradenom loptom.

– Sportska oprema koju nosim od velikog mi je značaja, i kada je kvalitet u pitanju nikada ne pravim kompromis. Zato sam srećan što sam postao deo velike adidas porodice i zahvalan sam im na izuzetnoj podršci od prvog dana. Već sam prve utakmice odigrao u adidas BYW patikama i pokazale su se kao sjajan izbor. Drugi model u kojima i igram je Dame, a odlučio sam se za njih jer sam već posle prvog treninga shvatio da imaju ultra lagani đon, pružaju mi slobodu pri različitim pokretima, a sa druge strane imam veoma stabilan korak. Upravo ono što mi je i potrebno – rekao je Bogdanović.

FOTO: Bogdan Bogdanović

Saradnja između adidasa i Bogdanovića obuhvatiće i podršku projektima našeg asa, među kojima se izdvaja organizacija petog po redu, košarkaškog kampa BB u avgustu ove godine na terenima na Kalemegdanu.

– Naš cilj je da budemo podrška Bogdanu u svemu što radi, a BB kamp je od izuzetne važnosti za dalju popularizaciju i unapređenje košarke u Srbiji, kao jednog od najvažnijih timskih sportova. Polaznici kampa će biti u prilici da treniraju, uče od asova širom sveta i stiču jedinstveno iskustvo koje će dugo da pamte. Zadovoljstvo nam je što ćemo podržati jedan takav projekat – rekla je Jelena Soče iz adidasa.

Među prvima koji su čestitali Bogdanu na potpisivanju ugovora bili su Amerikanac Trej Jang, prva vedeta kluba iz Atlante i All-Star igrač, kao i klupski kolega Italijan Danilo Galinari, koji takođe nose adidas patike, pa ih je i ovaj detalj dodatno povezao na terenu na kom sjajno funkcionišu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter