1
AdmiralBet ABA Liga

SPREMNE SU OZBILJNE SANKCIJE: ‘U slučaju vređanja aktera i pogrdnih povika sa tribina, sudije će prekinuti utakmicu’

Objavljeno: 15.05.21 u 10:15

Finalna serija ABA lige počinje u nedelju!

Crvena zvezda u nedelju od 18:30h dočekuje Budućnost iz Podgorice. Finale ABA lige počinje u Beogradu, a nastaviće se u glavnom gradu Crne Gore.

Sportski direktor ABA lige Milija Vojinović istakao je da rukovodstvo uradilo sve kako bi košarka bila u prvom planu.

-Tog principa se držimo od početka sezone. Tokom finala plej-ofa, jedino ograničenje koje je Liga propisala je zabrana prisustva publike u parteru. Ta odluka je doneta nakon niza konsultacija i preporuka epidemiologa zbog zaštite samih aktera – objasnio je Vojinović za ‘Tanjug’.

PROČITAJTE JOŠ: TOTALNA DOMINACIJA: Novi tripl-dabl učinak Nikole Jokića! (VIDEO)

– Od finala plej-ofa se očekuje da predstavlja krunu sezone. U skladu sa tim, napravljen je precizan protkol sa instrukcijama za sudije i delegate u slučaju vređanja ili omalovažavanja aktera i drugog vida nesportskog ponašanja publike. Sve je urađeno sa ciljem da se ne ponove nemile scene i očuva itegritet ABA lige – istakao je Milija.

Vojinović je istakao da su se sa ovim protokolom upoznati predstavnici oba kluba.

-U slučaju vređanja aktera i pogrdnih povika sa tribina, sudije će samostalno ili na sugerisanje delegata biti dužne da prekinu utakmicu i upute upozorenje, a imaće i mogućnost da zatraže i pražnjenje dvorane – zaključio je Vojinović.

0
0

1 Komentara

  1. Mera je da nema publike, a ako ipak publika (koje valjda nema) vređa biće preduzete neke mere! Ovako nešto je ipak previše za normalnog čoveka.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter