6
Domaći fudbal
Raspored utakmica Superlige Srbije

FOTO: Youtube screenshot

HRVATI PROZIVAJU SUPERLIGU SRBIJE NAKON ZVEZDINE TITULE: Bili su dosta iznenađeni tabelom!

Objavljeno: 30.04.21 u 11:19

Naša liga u fokusu javnosti.

Crvena zvezda je jučerašnjom pobedom nad Vojvodinom obezbedila titulu šampiona Srbije. Ipak, u prvenstvu i dalje traje uzbuđenje, najviše zbog grčevite borbe za opstanak.

Pandemija je prošle godine prouzrokovala proširenje takmičenja, pa sada Superliga broji 20 klubova, dok će njih 6 će nazad u Prvu ligu. Gotovo je sigurno da će u niži rang otići Bačka, Mačva, Zlatibor i Inđija, dok se za preostala dva mesta bori čak 11 klubova.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

Samim tim, hrvatski portal Index je začuđen izgledom našeg prvenstva, posebno činjenicom da šestoplasirani TSC teoretski može da ispadne iz lige. Oni su se osvrnuli i na neverovatnu seriju Napretka iz Kruševca koji je procvetao.

Teško je uopšte prognozirati ko će ostati u ligi, a neverovatan je napredak ostvario baš Napredak koji je pre pet kola bio jedan od glavnih kandidata za ispadanja, a onda je dobio pet utakmica zaredom i pobegao s dna, piše u vesti koju je objavio ovaj portal.

Što se tiče Hrvatske, oni su uprkos svemu pre nekoliko sezona smanjili broj učesnika. U najjačem takmičenju nastupa samo 10 klubova, igra se po četvorokružnom sistemu, što donosi ukupno 36 kola. Da li je to model po kome treba da krene i Srbija?

0
0

6 Komentara

  1. Najbolji model, s obzirom na to da smo veća zemlja od Hrvatske, je 12 klubova po trokružnom modelu.
    U ovom trenutku bi to bili Crvena Zvezda, Partizan, Čukarički, Vojvodina, Radnik, TSC, Metalac, Mladost, Spartak, Javor, Radnički KG i Kabel. Desetoplasirani bi igrao play-off sa trećim iz nižeg ranga, a dva kluba bi ispadala.

    0
    0
    Odgovori
  2. Ma da, napravite Superligu samo od klubova iz Beograda i Vojvodine i niko vam više ne treba, i sada u ligi igra 85% takvih klubova!

    0
    0
    Odgovori
  3. I 10 klubova je previse. Nama treba prvenstvo sa 8 timova i da igraju cetvorokruzno. Tako bi dobili 28 kola znacajno boljeg kvaliteta sa jacim utakmicama i tako bi igraci napredovali. Mogu se dobiti jos nekoliko utakmica, ako bi igrali liga kup i to bi bilo idealno za nase uslove.

    0
    0
    Odgovori
  4. 0davno treba prvu ligu svesti na 12 timova sa cetverokruznim sistemom,a ne igrati sprdnju sa 16 timova sa neregularnom zavrsnicom. No fudbal vodi mafija i cobani kojima je regularnost zadnja bitna stvar.

    0
    0
    Odgovori
  5. Pomoći fudbalskim centrima kao Zrenjanin, Užice, Čačak da ponovo imaju superligaše.
    Tamo je nastalo mnogo velikih igrača i ima mnogo ljubitelja fudbala. Danas imamo eminentne superligaše bez navijača. Koliko navijača zajedno imaju klubovi sa krova tržnog centra, iz Slane bare, Lučana, Banjice itd?

    0
    0
    Odgovori
  6. Apsolutno, i kod nas treba prva liga sa 10 klubova – 36 kola. Zvezda, Partizan, Vojvodina, Radnički Niš, Radnički KG, Spartak, Napredak, TSC i još 2. Plus ograničiti broj klubova iz BG na najviše 3.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter