0
Evroliga

FOTO: Youtube Screenshot

EVROLIGA: CSKA lako do fajnal fora, Barsa povela protiv Zenita, Bajern i Trinkijeri se ne predaju tako lako! (VIDEO)

Objavljeno: 28.04.21 u 23:50

Odlazak na završnicu Evrolige večerašnjom pobedom overio je CSKA, dok je Barselona povela u seriji 2:1 protiv Zenita, a ekipa Trinkijerija uspela je da pobedi Olimpiju i ostane u igri za plej of.

Mogao je prvi favorit Evrolige lako da upadne u ozbiljan problem, ali je Barselona našla način da iskusnom partijom iskoristi sve kikseve Zenita i da sruši domaćina pred njegovim navijačima u Sankt Peterburgu – 78:70. Ovakvim razvojem situacije, Katalonci su poveli sa 2:1 u seriji, tako da su nadoknadili onaj jedan kiks i poraz u svojoj Blaugrani.

Dejvis je bio najefikasniji i meč je završio sa 22 poena i osam skokova. Barsu su do pobede vodili i Higins sa 16 i Kajl Kjurik sa 13 poena. Mirotić je dodao 11. Kod Zenita se najviše isprsio Bili Beron sa 19 poena uz šut 3/5 za tri.

CSKA je silnom serijom oduvao Fener i overio kartu za Fajnal for. Uspeo je ruski tim da materijalizuje vođstvo iz svoje domovine od 2:0 i da u Istanbulu upiše i treću recku protiv Fenerbahčea – 3:0. U trećem meču rezultat je glasio 85:68.

Fenerbahče je i ovaj meč igrao bez Igora Kokoškova na klupi, nedostajali su mu i igrači, a dobru vest su Kanarinci dobili neposredno pred duel jer je Jan Veseli bio spreman da pomogne saigračima posle oporavka od povrede.

Fenomenalno je odigrao Amerikanac Vil Klajburn, a podržan je i sjajnom partijom standardno korisnog Ifea Lundberga. Briljirao je Klajburn u svim segmentima igre, ubacio je 34 poena i tome dodao sedam skokova uz ukupan indeks korisnosti 38. Lundberg je dodao 22.

Ako je išta ove sezone ekipa Andree Trinkijerija pokazala, onda je to žilavost. I nije se realno moglo očekivati da će žilavi Bajern pasti u samo tri utakmice protiv Olimpije – 85:79.

Najveće zasluge za ovu pobedu možemo slobodno da pripišemo Vladimiru Lučiću. Cele sezone bivši kapiten Partizana igra odlično, a ovaj meč završio je sa čak 27 poena i tako kao najefikasniji poveo je svoj tim do prve pobede u seriji.

Pored Lučića, kod Bajerna su dvocifreni bili i i Pol Cipser i Vejd Boldvin sa po 11 datih poena. U redovima Olimpije su se najviše istakli Malkolm Dilejni sa 18 poena i Šejvon Šilds i Serhio Rodrigez sa po 11. Vladimir Micov je ubacio dva poena za 13 minuta.

 

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter