0
Evrokupovi

FOTO: Youtube screenshot

HOTSPORT ANALIZA: Sve je spremno za polufinale!

Objavljeno: 27.04.21 u 10:17

Liga šampiona je ponovo na ‘malim ekranima’!

Nakon neočekivanih poteškoča nastavlja se najkvalitetnije fudbalsko takmičenje u Evropi. Izvesno je da osnivači ‘Superlige’ nisu dobili željenu podršku i da će svi pravi i iskreni ljubitelji fudbala ponovo imati priliku da uživaju u utakmicama Lige šampiona.

Par prvog polufinalnog duela čine ekipe čije su se uprave zalagale za osnivanje novog takmičenja. Prvi čovek Real Madrida Florentino Perez i dalje ne odustaje od potencijalnog osnivanja ‘Superlige’, a Čelsi je ubrzo odlučio da napusti isto.

Izabranici Tomasa Tuhela stižu na stadion ‘Alfredo di Stefano’ u glavnom gradu Španije. Real ima ulogu favorita, ali Čelsi je u mnogo navrata dokazao da ih ne treba otpisati pre vremena. Plavci iz Londona igraju odlično od kada je na klupu seo Tomas Tuhel. Nemac je zabeležio sjajne rezultate u svim takmičenjima u kojim Čelsi aktivno učestvuje.

PROČITAJTE JOŠ: SERIJA A: Napoli pobedom začinio borbu za Ligu šampiona, Lacio srušio Milan! (VIDEO)

Zinedin Zidan neće moći da računa na Tonija Krosa, Lukasa, Mendija, kapitena Serhija Ramosa i Valverdea. Sa druge strane šef stručnog štaba Čelsija ima znatno manje problema, jer će meč zbog povrede propustiti samo Mateo Kovačić. Reprezentativac Hrvatske je propustio već četiri prethodna duela u Premijer ligi Engleske zbog povrede mišića. Vezista neće imati priliku da igra protiv nekadašnjeg kluba.

Poslednji duel ova dva tima odigran je 30. jula 2016. godine. U pitanju je pripremna utakmica na Internacionalnom Kupu šampiona. Prethodni takmičarski duel između Reala i Čelsija završen je pobedom ekipe iz Londona davne 1998. godine.

Čelsi je slavio rezultatom 1:0, a utakmica u Monaku je odigrana u okviru finale UEFA Super Kupa.

Aktuelni šampion Španije trenutno zauzima 2. mesto u LaLigi sa dva boda manje od prvoplasiranog Atletika. Čelsi vodi veliku bitku za plasman u Ligu šampiona naredne sezone. Izabranici trenera Tuhela se nalaze na 4. poziciji sa četiri boda manje od 3. Lestera i tri boda više od petoplasiranog gradskog rivala Vest Hema.

Čelsi je ekipa koja prima izuzetno mali broj pogodaka. U dosadašnjem delu sezone protivnici u Premijer ligi su samo 31. put uspeli da savladalu čuvare mreže Čelsija. Na četiri meča nokaut faze Lige šampiona, tim iz Londona je primio samo jedan pogodak i to protiv Porta u samom finišu revanš utakmice pri već obezbeđenom prolasku u polufinale.

Real Madrid takođe ima vrhunske brojke. ‘Kraljevski klub’ je u LaLigi postigao 56 pogodaka, što je nešto manje nego inače, ali je Kurtoa samo 24 puta vadio loptu iz sopstvene mreže. Real je bio siguran protiv oba protivnika u dosadašnjem delu nokaut faze najkvalitetnijeg fudbalskog takmičenja u Evropi. Oni su na četiri utakmice primili samo dva pogotka.

U Madridu se očekuje meč u kojem će domaćin kontrolisati posed lopte, a Čelsi će svoju šansu tražiti u tranziciji i brzim kontra napadima koji odlikuju ekipu Tomasa Tuhela. 

U sredu je na programu i drugi polufinalni okršaj. PSŽ će u glavnom gradu Francuske ugostiti Mančester Siti.

Uživajte u nadamo se odličnim fudbalskim predstavama i neka bolji pobedi!

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter