0
Evroliga

FOTO: Youtube Screenshot

NISU U PITANJU NI PARTIZAN NI ZVEZDA: Ovaj klub će sigurno igrati u Evroligi naredne sezone!

Objavljeno: 12.04.21 u 22:52

Poraz Panatinaikosa donosi dosta toga.

Zenit je ubedljivo savladao Panatinaikos rezultatom 112:83. Ovom pobedom ruski klub je obezbedio učešče u TOP 8 fazi Evrolige. Samim tim, Valensija pada na 9. mesto i zbog toga ostaje bez učešća u Evroligi naredne godine.

Ipak, na drugoj strani, jedan klub ima dosta razloga da slavi. U pitanju je ekipa ekipa Monaka, koja je ovom pobedom Zenita obezbedili učešće u Evroligi sledeće sezone.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

Tim iz Francuske se plasirao u finale Evrokupa, pobedom nad Gran Kanarijom. Pošto nijedan od prošlogodišnjih učesnika finala drugog po jačini takmičenju Evropi, nije uspeo da završi u TOP 8 fazi, to znači da će i drugi ovogodišnji finalista sigurno učestvovati u Evroligi.

Za to mesto bore se Uniks i Virtus. Prvi meč pripao je ekipi Aleksandra Đorđevića u kojoj nastupaju Miloš Teodosić i Stefan Marković, dok su u drugom duelu slavili Rusi. Majstorica je na programu 14. aprila.

Ništa od ovoga neće uticati na naš region, koji bi sigurno i naredne godine trebao da ima predstavnika u Evroligi. ABA liga će prema najavama imati prednost pri deljenju posebne pozivnice za učešće u ovom takmičenju.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter