0
Evrokupovi

FOTO: Twitter screenshot

ANDREA ORLANDI: ‘Na treningu niste mogli da dobijte loptu pored Mesija! On bi odmah počeo da grize’

Objavljeno: 09.04.21 u 18:45

‘Videlo se da će postati odličan igrač, ali nisam očekivao da će biti najbolji u istoriji’.

Nekadašnji fudbaler Andrea Orlandi jedan deo karijere je proveo u B timu Barselone. Imao je priliku da često trenira sa Mesijem i ostalim legendama kluba, a zabeležio je i jedan nastup za prvi tim. Orlandi je danas analitičar za LaLiga TV. Bivši fudbaler Alavesa je govorio o tome kako se Argentinac ponašao na startu trofejne karijere.

-Nije bilo prijatno trenirati sa Mesijem kada je on imao 17-18 godina. Niste mogli da dobijete loptu pored njega, počeo bi da vas ’grize’ kako bi vam je oduzeo. Videlo da će od njega postati odličan igrač, ali nisam očekivao da će biti najbolji u fudbalskoj istoriji. U to vreme Ronaldinjo je bio neko o kojem su svi govorili kao najboljem u smislu čistog kvaliteta. Međutim, Mesi je bio drugačiji od njega. On se nije ’hvalisao’ dok je igrao, ali bi znao da sakrije loptu više od bilo koga. On ima neverovatne sitne pokrete- veoma je pametan kada se oslobađa pritiska. Ne možete da ga usmeravate na slabiju nogu jer je sjajan sa obe. Ne možete ni da ga faulirate jer ne možete da mu se približite – rekao je Andrea Orlandi.

PROČITAJTE JOŠ: NENAD LALATOVIĆ: ‘Na leto odlazim iz Vojvodine! Nek dovedu trenera sa kojim će piti kafu i sastavljati tim’ (VIDEO)

-Ja sam uvek bio impresioniran njegovom tehnikom, a on se nije plašio – trenirao je sa Dekom, Etom i Ćavijem. Zato je tako i napredovao. Bio je toliko samouveren na terenu da je to bilo zastrašujuće. Ronaldinjo je imao kvalitet na Mesijevom i Ronaldovom nivou, ali se nije čuvao kao njih dvojica – zaključio je nekadašnji fudbaler.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter