0
Košarka

FOTO: Screenshot/Youtube

‘U KLUBU MI SVI VERUJU’: Aleksej Pokuševski otkrio tajnu njegovih sjajnih igara u poslednje vreme (VIDEO)

Objavljeno: 30.03.21 u 11:20

Srpski košarkaš Aleksej Pokuševski pruža sve bolje partije u NBA ligi.

Jednu od najboljih rola pružio je noćas, ali ona nažalost nije bila dovoljna da se odnese pobeda protiv Maveriksa i Luke Dončića.

Srpski igrač stao je na dva poena od svog ličnog rekorda u NBA ligi, pošto je za 34 minuta na parketu ubacio 21 poen uz šest skokova i dve asistencije.

Tako je došao do titule najefikasnijeg igrača Oklahome, a kaže da je na njegovu igru delimično uticao i Kristaps Porzingis, protiv kojeg je igrao noćas.

– On nikada ne žuri kada hoće da šutira trojku. Gledao sam već neke takve igrače, zbog toga sam i ja počeo da igram na takav način. Na svakom treningu pokušavam da radim driblinge, radimo sjajan posao, osećam se lagodno, nadam se da se to vidi, rekao je Pokuševski.

Potom se osvrnuo i na srpskom odgovorio da mu u Oklahomi apsolutno svi veruju, što pokušava da vrati kroz dobre igre.

– Pa dobro, meni veruju u Oklahoma Siti Tanderima, od igrača, preko trenera do generalnog menadžera. Pokazuju mi to svakog dana kako kroz minutažu, tako kroz priču i bodrenje. Radim svakog dana na driblinzima, šutu i svemu što je potrebno za jednu utakmicu, ali od prve utakmice, pa do sad mi pokazuju poverenje i pokušavam da im pomognem da pobede. Oko samog zakucavanja, počinje i to da se poboljšava, vidim da mogu da odem do kraja, tako da to koristim, istakao je Pokuševski.


(VIDEO:YouTube/FOX Sports Southwest)

Mladi košarkaš je zaključio da je odlazak u ‘balon’ tazvojne lige bio najbolji potez koji je mogao da donese tokom ove sezone.

– Definitivno, to je jedna stvar koja mi je pomogla da podignem igru i da se osećam rasterećenije na terenu. Bio sam u mogućnosti da se opustim, da više razmišljam o igri. U balonu ste, samo razmišljate o košarci. Nastaviću da radim na taj nači, podvukao je Pokuševski.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter