2
Fudbal

FOTO: FSS

SASTAV SRBIJE KOJI NAPADA PORTUGAL: Piksi drži obećanje!

Objavljeno: 26.03.21 u 20:55

Najavio je Dragan Stojković da će napasti Portugal, a sastav to i govori! 

Kako stvari stoje, Piksi ima viziju kako treba da izgleda sastav Srbije koji će se suprostaviti reprezentaciji Portugala u subotu od 20:45.

Na golu bi trebalo da ostane Marko Dmitrović koji je bio solidan protiv Irske iako je primio dva gola. Ako se Stojković ipak odluči za Predraga Rajkovića neće pogrešiti jer su obojica stameni golmani i neće biti lako ofanzivnim igračima Portugala protiv njih.

Odbrana ostaje ista, Stefan Mitrović se ustalio u startnoj postavi, i najiskusniji je u našoj reprezentaciji tako da će on zauzeti tu sredinu u štoperskoj liniji. Nikola Milenković je nezamenljiv i odličan je bio protiv Irske, tako da će on ostati na desnoj strani, dok će mladi Strahinja Pavlović koji je dobio sve pohvale nakon odlične partije u sredu zadržati svoje mesto.

Najveće izmene očekivano su na sredini terena gde će ovog puta po bokovima biti Darko Lazović i Filip Kostić, dok će umesto tandema RačićLukić u startnih 11 naći Nemanja Gudelj i Nemanja Maksimović koji su zaigrali u sredu zajedno u drugom poluvremenu i pokazali da su odličan tandem.

Ofanzivni igrači ostaju Dušan Tadić i Filip Đuričić. Tadić je sa tri asistencije pokazao da je odličan kreator igre i da je najbolji pojedinac trenutno u reprezentaciji. Filip sa druge strane zna da bude nezgodan za čuvanje jer može da igra i špica i polušpica što je veoma neugodno za štopere gostiju.

U napadu bi ovog puta trebalo da se nađe Aleksandar Mitrović, iako je Duca Vlahović bio fenomenalan protiv Irske, i mnogi su mislili da će upravo njih dvojica biti zajedno u napadu protiv Portugalaca. Međutim, za sada Mitrović dobija prednost zbog neverovatne igre u prošloj utakmici i on će po svemu sudeći predvoditi ‘orlove’.

Prema tome, sastav Srbije za koji je najverovatnije da će zaigrati u subotu uveče čine: Dmitrović – Milenković, S. Mitrović, Pavlović – Lazović, Gudelj, Maksimović, Kostić – Tadić, Đuričić – A. Mitrović.

 

0
0

2 Komentara

  1. Ako selektor nije objavio sastav ne vidim razlog da se ovako spinuje. Trebalo bi, sto znaci, po meni bi ovi trebalo da igraju !? Izvestavajte profesionalno i ne igrajte se imenima.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter