0
Fudbal

FOTO: Youtube Screenshot

FERNANDO SANTOŠ PRED MEČ SA SRBIJOM: ‘Imam veliko poštovanje prema Srbiji, ali ne i strah!’

Objavljeno: 26.03.21 u 18:30

Trener Portugala Fernando Santoš pričao je sa novinarima pred meč sa Srbijom i naglasio je da poštuje protivnika i da neće biti lako. 

Reprezentacija Srbije dočekuje Portugal u subotu od 20 i 45 na stadionu ‘Rajko Mitić’ a selektor gostiju napomenuo je u više navrata kako neće biti lako sa Srbijom i da ‘orlovi’ poseduju određeni kvalitet.

Trener aktuelnog šampiona Evrope rekao je takođe da se njegovi momci ne plaše i da dolaze u Beograd po sva tri boda i prvo mesto u grupi koje im i pripada.

Na pitanje kako vidi trenera ‘orlova’ Piksija i kako komentariše igru Srbije protiv Irske on je odgovorio:

“To je moja obaveza, da pratim i analiziram, utakmice, da ih pripremam, da uočim stil igre protivnika, kako igraju, šta rade. Naravno, Piksija znam kao igrača, bio je u Marseju, kao igrač je pokazao izuzetan kvalitet. Što se tiče igre Srbije protiv Irske, primetio sam da je novi selektor promenio igru. Naš prošli meč Srbija je igrača sa četvoricom u liniji pozadi, sad je igrala sa petoricom. Imam veliko poštovanje prema Srbiji, ali ne i strah. Imamo veliku volju i vrlo smo motovisan za meč.“ – poručio je Santoš

Na prethodne izjave Stojkovića i Mitrovića koji su najavili ofanzivu Srbije i pobedu Santoš je imao spreman odgovor:

“Ne radi se ovde o mom samopoudzanju, već o timskom. Kada pričamo o Srbiji, reč je o rivalu kojeg izuzetno cenimo, ali ćemo reagovati na svaki protivnapad. Ovde smo došli da pobedimo.“

Na pitanje kako će se braniti od Dušana Tadića i da li im bod odgovara portugalski stručnjak je odgovorio:

“Kao što sam već rekao, analizirao sam već kvalitete Milinković-Savića, Tadića i ostalih. Što se nas tiče, igraćemo dobro, branićemo se i napadti, gledati da imamo posed lopte, da imamo situacije da damo gol. Očekujemo opasan okršaj sutra.“ – najavio je Santoš.

Konačno, Santoš je konferenciju zaključio odgovorom na pitanje da li je pobeda protiv Srbije imperativ za Portugaliju kao evropskog prvaka.

“Verujem svojim igračima, ali ovde nije reč o imperativu, ovde je reč o želji.“

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter