37
Fudbal

FOTO: FSS

EVO ZAŠTO RTS NE PRENOSI UTAKMICU SRBIJA – IRSKA! Javni servis objasnio o čemu se radi!

Objavljeno: 24.03.21 u 17:57

Čitava nacija je živnula i ponovo se zainteresovala za fudbalsku reprezentaciju Srbije nakon dolaska Dragana Stojkovića Piksija na mesto selektora.

Ipak, jedna stvar nervira mnoge navijače Srbije, a to je televizijski prenos.

Kao i u mnogim prethodnim mečevima u kvalifikacijama, Ligi nacije i baraž mečevima protiv Norveške i Škotske, prenosa neće biti na RTS-u, već će večerašnju utakmicu sa ‘Marakane’ protiv Irske (20.45) ovoga puta raditi Nova S.

Navijači su iznervirani i kivni na javni servis, što se jasno vidi po komentarima na društvenim mrežama.

Urednik sportske redakcije RTS-a, Zoran Marković, nedavno je za Telegraf objasnio u čemu je problem. Podsetimo, isto se dogodilo kada je Srbija igrala baraž meč protiv Škotske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Junajted grupa je otkupila pravo prenosa mečeva reprezentacije Srbije na konkursu i ponudom su pobedili RTS, ali i ostale javne servise u regionu za prenose reprezentacija u zemljama bivše Jugoslavije.

– Mi kao RTS ne možemo tu ništa da uradimo. Voleli bismo da imamo prenos, kao i ostale televizije. RTS i sve nacionalne frekvencije imaju želju da prenose jednu takvu utakmicu. Ne samo nju, nego sve one koje igra državna reprezentacija. Ali jednostavno nemaš pravo na to i niko ti to ne nudi. Da je nama ponuđeno da kupimo prenos za određenu cenu i da nemamo novca, onda je to druga stvar, ali nama niko i ne nudi – prokomentarisao je Marković zbrku koja je tada nastala u javnosti pred meč protiv Škotske, a očigledno se ništa nije promenilo ni sada.

Podsetimo, meč između Srbije i Irske u okviru prvog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. igra se na Marakani u sredu od 20.45.

U grupi A, igraju još i Portugalija i Azerbejdžan, dok je Luksemburg slobodan u ovom kolu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

37 Komentara

  1. Nema RTS te pare, koliko može da ponudi privatnik. A ovde se radi o tome da privatnik hoće posto poto da ima taj prenos i druge bez obzira da li će da ostvari profit (a neće) jer smo mi malo tržište. Ovde se radi u ulaganje u budućnost, tj da bi privukli sto vise korisnika za SBB, da bi se ljudi iznervirali i otkazali telekom i presli na SBB. Krivi su i jedni i drugi SBB zato sto je zlonameran a RTS jer je glup i zato sto ima nesposobne kadrove iz SNS. Tako da na kraju opet po raji, teško nama sa jednima i drugima

    0
    0
    Odgovori
  2. Junajted grupa je otkupila pravo prenosa mečeva reprezentacije Srbije na konkursu i ponudom su pobedili RTS.

    Znaci ponudom lopovi jedni neovejani. Da ste ponudili vise dobili bi prava prenosa, ali bas briga Vas za narod, bitno da sluzite rezimu, svake vlasti

    0
    0
    Odgovori
  3. Čista matematika… RTS naplaćuje 300din mesečno po domaćinstvu (2.5eur). 2.5 miliona domaćinstava u Srbiji, pa kad se pomnoži ispadne da RTS uzima samo 6.25 miliona mesečno odnosno 75 miliona eura godišnje samo od pretplate, a da ne pominjem reklame gde stvarno ne mogu da procenim koliko je to para. Prenos je koštao 40miliona. Ja ne gledam RTS uopšte i opet plaćam 300 din mesečno jer bi mi izvršitelji kuću uzeli da ne plaćam. O kom vi kapitalizmu pričate?

    0
    0
    Odgovori
  4. Ej pa ko vam brani da trazite pravo da prenosite utakmic ?
    Svako ko im ponudi novac dobice pravo da prenosi …..majke vam ga slepacke.

    0
    0
    Odgovori
    • E baš je tu VIC. Sve ovo nema veze sa RTS. Isključivo je problem u FSS, jer je pustio prava prenosa samo jednom emiteru. A, zašto – šta mislite? DOBRO MISLITE.

      0
      0
      Odgovori
    • Znaju samo otimati krasti..protiv zakonito prislonili racune uz struju..narod ne bi trebao placati nista..jer na svim racunima kradu..kriminalna lopovska drzava koju treba ukinuti..bandu koja terorise narod i srbiju pohapsiti sve jim oduzeti..zabela..samo silom se mogu skinuti..i rat ako ne ide drugacije..ovde nema zivota za narod koji zivi najbednije na svetu..

      0
      0
      Odgovori
  5. šta reći bruka i sramota….zašto plačamo pretplatu…..kada igra reprezentacija televizija sa nacionalnom frekvencijom ima da prenosi tu nema nikakvih izgovora….vaše priče su gnusne laži…ako niste sposobnio da to obezbedite daj te otkaz javno svi do jednog

    0
    0
    Odgovori
  6. šta reći bruka i sramota….zašto plačamo pretplatu…..kada igra reprezentacija televizija sa nacionalnom frekvencijom ima da prenosi tu nema nikakvih izgovora….vaše priče su gnusne laži…ako niste sposobnio da to obezbedite daj te otkaz javno svi do jednog

    0
    0
    Odgovori
  7. Nas niste pitali da li hocemo da placamo duplo pretplatu(preko el energije i preko kablovske)Tako napravite zakon da reprezentaciju Srbije moze da prenosi samo javni servis

    0
    0
    Odgovori
  8. Bedno je to sto naplacujete „uslugu“
    A jos bednije je sto RTS misli da ne treba da prenosi nasu reprezentaciju
    Kao i vecinu meceva Novaka Djokovica
    Sram vas bre bilo !!!

    0
    0
    Odgovori
    • Bedno je to sto naplacujete „uslugu“,
      A jos bednije je to sto RTS misli da ne treba da prenosi nasu reprezentaciju ili meceve Novaka Djokovica
      Sram vas bre bilo !!!

      0
      0
      Odgovori
  9. „…. pravo prenosa mečeva reprezentacije Srbije na konkursu…“ Čiji je to konkurs? Neverovatno je da prenos ne mogu da plate i realizuju više televizija. Da li je to normalno. Još jednom, KO JE ORGANIZOVAO KONKURS ZA DODELU PRAVA PRENOSA ??????

    0
    0
    Odgovori
  10. Katastrofa ova bruka kao i mnoge valjda ce neko iz vlasti da prepozna da reprezentaciju imamo pravo svi da gledamo zato sto se iz nasih dzepova finansira reprezentacija…to su nacionalni interesi….bruke

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter