0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Split/Ivica Čavka

SPLIT SAVLADAO MEGU NA DOMAĆEM TERENU: Slab šut za tri poena ekipe iz Srbije!

Objavljeno: 19.03.21 u 20:15

Važan trijumf za ekipu u žutim dresovima!

Mega Soccerbet je u utakmici 22. kola ABA lige izgubila na gostovanju Splitu sa 74:65 (24:30, 18:10, 18:17, 14:8).

Izabranici trenera Vladimira Jovanovića su odigrali odličnu prvu četvrtinu u Maloj dvorani KK Split kada su postigli 30 poena, ali su ih slab šut za 3 poena (2 od 22) kao i nekoliko promašenih slobodnih bacanja u poslednjoj četvrtini previše koštali pa je domaća ekipa zabeležila trijumf.

PROČITAJTE JOŠ: ‘MESI I NEJMAR ĆE PONOVO IGRATI ZAJEDNO, ALI NE U PARIZU’: Da li je sve spremno za transfer leta?

Najefikasniji u redovima Mege su bili Filip Petrušev sa 22 poena i Marko Simonović sa 15. Posle debija za prvi tim u Kupu Radivoja Koraća, svoje prve minute u ABA ligi je zabeležio Nikola Jović (17) koji je za odigrao sjajan meč te je za 21 minut imao 10 poena i devet skokova za indeks korisnosti 23.

U ekipi Splita je nezaustavljiv bio Roko Leni Ukić sa 29 poena.

Posle 22 odigrana kola ABA lige Mega Soccerbet ima 14 pobeda i osam poraza dok Split ima skor 7-15.

Split: Đoković 11, Perković 5, Gizdavčić, Perasović 2, Kedžo, Ukić 29, Marčinković 9, Čampara, Babić, Vranković, Luković 16, Marić 2.

PROČITAJTE JOŠ: DANIL MEDVEDEV PORUČUJE: ‘Novak je veoma jak! Mislim da će biti u vrhu i za pet godina’

Mega Soccerbet: Jović 10 (9 skokova, indeks 23), Mišković, Smit 4 (8 asistencija), Petrušev 22 (7 skokova), Tepić 2, Kljajević, Momirov 2, Simonović 15 (11 skokova), Cerovina, Matković 6, Kazalon 4, Langović.

Nakon utakmice oglasio se i trener Mege Vladimir Jovanović.

Opet smo odigrali dva potpuno različita poluvremena. U prvom poluvremenu, pogotovo na početku, smo bili veoma sigurni na oba dela terena, u odbrani i u napadu. Međutim, ekipa Splita je sa nižom petorkom i stavljanjem Lukovića na poziciju pet, uspela da održi priključak, pa smo do odlaska na veliki odmor ušli u egal utakmicu. Drugo poluvreme ponovo nismo odigrali dobro. U prvih 20 minuta protivniku smo dozvolili samo dva skoka u napadu, a u nastavku sedam, što nam generalno predstavlja problem. U pojedinim trenucima smo imali egal rezultat, pa su nas zato ti ofanzivni skokovi rivala dosta boleli. Takođe, jednu veoma važnu trojku smo primili upravo posle ofanzivnog skoka.

PROČITAJTE JOŠ: KAKO JE LUKA DONČIĆ ŠARMIRAO SUDIJU: Prišao joj je, a ona je odmah promenila izraz lica! (VIDEO)

U isto vreme, u serijama smo promašivali određeni broj slobodnih bacanja, a celu utakmicu nismo imali ni dobar šut za tri poena. Sa takvim procentima realizacije, teško može da se igra. Imamo problema, ovo nije prva utakmica na kojoj su ti problemi iskazani, ali nadam se da ćemo uspeti malo da se konsolidujemo i da do kraja odigramo na nivou na kom smo bili u prvom delu regionalnog takmičenja. Čestitao bih ekipi Splita na zasluženoj pobedi, odigrali su jako dobro, pogotovo drugo poluvreme. Ukić je bio sjajan, pokazao je klasu. Možda je izenandio ove mlade momke, ali mi stariji znamo o kakvom se asu radu – zaključio je Jovanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter