0
ATP

FOTO: YouTube screenshot

DANIL MEDVEDEV PORUČUJE: ‘Novak je veoma jak! Mislim da će biti u vrhu i za pet godina’

Objavljeno: 19.03.21 u 18:14

Prvi put od 2005. godine, 2. mesto na ATP listi je pripalo nekom ko nije Novak Đoković, Endi Mari, Rafael Nadal ili Rodžer Federer. 

Reč je o Danilu Medvedevu. Reprezentativac Rusije je do 2. pozicije stigao 15. marta. Teniser je govorio o detinjstvu, ali i o tome kako vidi sebe u budućnosti.

-Dobro je kada napredujete. Ne znamo da li ću ikada biti prvi na svetu i da li ću osvojiti grend slem titulu, ali sada sam drugi i to je nešto što će se pamtiti – istakao je Medvedev.

Govorio je o periodu kada je kao dete maštao u duelima sa Nadalom i Federerom.

-Zamišljao sam da igram protiv Rafe ili Rodžera. Novak se još nije bio probio tada. Kao i sva deca, udarao sam lopticom o zid i zamišljao da igram protiv Nadala ili Federera. Nisam razmišljao da ću biti drugi na svetu. Ali poslednje četiri godine sam radio naporno da bih to ostvario – rekao je Danil.

PROČITAJTE JOŠ: OPORAVIO SE SPORTSKI DIREKTOR ZVEZDE: Mitar Mrkela je uspeo da pobedi koronu!

Ruski teniser je odgovorio i na pitanje o tome ko će za pet godina biti u TOP 5 na svetu.

-Teško je prognozirati, jer se novi igrači pojavljuju svake godine. Mislim da će Novak i dalje biti tu, on je toliko jak. Smatram da Rodžer više neće igrati. Poštujem ga mnogo, ali nadam se da ćemo za pet godina moći da igramo bolje od njega.

PROČITAJTE JOŠ: BUDUĆI SAIGRAČ POTVRDIO DMITROVIĆEV TRANSFER: Marko će pojačati tim koji je osvajao trofeje u Evropi!

-Verujem da će tu biti još Zverev, Cicipas, Tim i nadam se ja – zaključio je Rus.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter