0
Evroliga

FOTO: Youtube screenshot

DEJAN RADONJIĆ: ‘Drugo poluvreme smo bili sjajni u napadu’

Objavljeno: 12.03.21 u 09:10

Trener Košarkaša Crvene zvezde, Dejan Radonjić, bio je zadovoljan posle trijumfa njegovog tima nad ekipom Himkija.

Crveno-beli su prekinuli niz od osam uzastopnih poraza, trijumfom nad ruskim timom rezultatom 92:81.

– Prvo poluvreme nije bilo tako dobro, posebno prvih deset minuta. Mnogo smo napravili grešaka u napadu. Posle toga je bilo bolje, a u drugom je bilo sve drugačije. Postigli smo u te dve četvrtine čak 58 poena. Imali smo sjajan procenat za tri poena. Poslednjih sedam minuta smo kontrolisali meč, za nas je sad najvažnije da ovo zaboravimo i spremimo se za naredni meč – kazao je Radonjić.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Na pitanje, šta je uradio u poluvremenu da prodrma ekipu, trener crveno-belih je rekao:

– Odigrali smo taj drugi deo meča napadački sjajno. Ne samo što smo pogađali, već je bilo dobrih elemenata, segmenata tokom tih 20 minuta. Ni druga četvrtina nije bila loša napadački, ali tih 58 poena u drugom delu je bila stvarno velika brojka, posebno za nas koji u poslednje vreme nismo napadački bili raspoloženi. Uradili smo ono što smo mogli. Videlo se da smo dobili na energiji ulaskom igrača sa malo većom svežinom. Imamo taj disbalans, ulazak jednog broja igrača postepeno u rad i čitav sistem nije lak. Treba ponoviti da ta pauza nije bila kratka i da pre te pauze koju smo imali sa koronom, imali smo i problema sa povredama igrača. Pokušavamo da se pronađemo, da kroz jmali broj treninga i koristeći delove utakmica dođemo do podizanja određenih stvari koje su potrebne na kolektivnom planu. Raspored nam je izutetno težak u smislu da imamo važne utakmice u ABA ligi, a svaka utakmica u Evroligi je na svoj način ogromna potrošnja. Trudićemo se da izvlačimo maksimum – dodao je trener crveno-belih.

Na pitanje da li je Boriša Simanić napustio tim, dao je potvrdan odgovor.

– Da, on nije više sa nama – zaključio je Radonjić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter