0
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda

ZVEZDA KONAČNO UPISALA POBEDU! Crveno-beli se ‘osvetili’ Himkiju, Lojd u istoriji! (VIDEO)

Objavljeno: 11.03.21 u 22:45

Košarkaši Crvene zvezde upisali su pobedu protiv Himkija u meču 29. kola Evrolige rezultatom 92:81.

Crveno-beli su posle osam uzastopnih poraza slavili trijumf protiv poslednjeplasiranog Himkija.

Tim sa Malog Kalemegdana je veoma loše napadački otvorio meč, nije mogao četiri minuta da zatrese mrežicu sa unutrašnje strane, ali ni Himki se nije proslavio u tim momentima, taman toliko da ima malu prednost.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Malo bolje su crveno-beli odigrali narednih deset minuta. Počeli su više da pogađaju, pre svih Kori Volden i Džordan Lojd, pa je Radonjićev tim na odmor otišao sa minus četiri – 34:38.

Delovalo je da će Zvezda ponovo upasti u seriju promašaja, baš kao i na startu meča, kada su dozviolili Himkiju na startu treće četvrtine da se odlepi na do tada maksimalnih 39:50.

Međutim, zaigrali su daleko bolje u odbrani u nastavku četvrtine. Usledila je velika borba za svaku loptu, svaki napad.

Na 4:42 do kraja, na 75:73, suđena je nesportska lična greška Eriku Mekolumu, Branko Lazić je iskoristio bacanja, postigao poene za 77:73, da bi Lojd sa ogromne distance pogodio trojku i 80:73.

Usledila je nova trojka crveno-belih za 83:73 i čini se da je tu napravljena ta ključna prednost koja je Radonjićevom timu donela pobedu.

Najefikasniji u timu Crvene zvezde bio je Džordan Lojd sa 22 poena, čime je postao najbolji strelac u klupskoj istoriji po broju poena na evro-nastupima u jednoj sezoni i prestigao Tejlora Ročestija, dosadašnjeg rekordera sa 403, Dejan Davidivac je postigao 16, a Kori Volden poen manje.

S druge strane, u timu Himkija, najefikasniji su bio Erik Mekolum sa 29 i Džordan Miki sa 27 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter