1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

DEJAN STANKOVIĆ: ‘Nema razloga da odmaram igrače! Važno je da što pre ‘slomimo’ otpor Mačve’

Objavljeno: 10.03.21 u 18:16

Trener crveno-belih se oglasio pred novi duel u Superligi Srbije.

Zbog obaveza koje je Crvena zvezda imala u Ligi Evrope, raspored aktuelnog šampiona Srbije se razlikuje od ostalih ekipa. Dok je u četvrtak na programu Kup Srbije, Zvezda će meč protiv IMT odigrati u drugom terminu.

Crveno-beli će na stadionu ‘Rajko Mitić’, ugostiti Mačvu u okviru zaostale utakmice 22. kola Ling Long Superlige.

Ekipa iz Šapca se nalazi na 19. poziciji, ali Dejan Stanković ističe da to ne menja pristup meču. Stručnjak poručuje da se Zvezda maksimalno ozbiljno sprema za duel sa Mačvom, koja je u prethodnom kolu pokazala koliko može da bude opasna.

-Ozbiljno spremamo utakmicu protiv Mačve, znamo šta nam je cilj i kako želimo da igramo. To je zaostali meč kom ćemo prići maksimalno kao i svakom do sada. Od prvog minuta ćemo nastojati da „slomimo“ protivnika i što pre to učinimo biće nam lakše. Nema razloga da odmaram igrače, oni su spremni i predah će doći posle 20. marta kada završavamo ciklus od 11 utakmica u 40 dana. To je zaista paklen ritam. Momci dobro rade, treniraju, koncentrišu se, daju maksimum i sutra će izaći najbolji sastav u datom trenutku – počeo je Stanković.

Šef stručnog štaba crveno-belih, govorio je o meču sa Čukaričkim.

-Od prvog momenta smo kontrolisali utakmicu i to je praktično drugi najveći posed koji smo imali do sada – 72 posto, i to protiv trećeplasiranog na tabeli. Neki misle da utakmice trebaju da se dobiju 5 ili 6:0 da bi to bilo dobro, ali i minimalni rezultat nosi tri boda, takođe. Tekma protiv Čukaričkog je bila veoma dobra, ali falio nam je bolji završni pas.

PROČITAJTE JOŠ: ĐORĐEVIĆ I STEVANOVIĆ ZA HOTSPORT: ‘Očekuje nas teška utakmica protiv odlične ekipe! Kup je specifično takmičenje’

Stanković se osvrnuo i na formu u kojoj se njegova ekipa trenutno nalazi.

-Zadovoljan sam, može bolji, ali kada se igra puno, nekada učinak koji svi očekujemo nije na tom nivou. Bitno mi je da ekipa zna kako funkcionišemo i ako neko te srede ili subote – „nije u danu“, tu je grupa koja može da ga podigne i stane iza njega. Oni će to vratiti prvom prilikom. Nemamo mi problem tog tipa, ne može svako da bude maksimalno u formi, ali zadovoljan sam kako to izgleda, s obzirom na broj utakmica i rezultate – istakao je nekadašnji vezista Intera.

Dejan je pohvalio i mladog Ričarda Odadu.

-Vidim ga kao veznog fudbalera, a ne kao štopera. On je dobar profil za Zvezdu, ali mora da radi na sebi i iskoristi to što trenira sa prvotimcima, jer je ovo nivo više u odnosu na ono gde je bio prošle godine. Mora da se adaptira na naš rad, napor i brzinu, ali je igrač za nas. Ako bude prilike, dobiće minute – zaključio je Stanković.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter