0
Domaći fudbal

ĐORĐEVIĆ I STEVANOVIĆ ZA HOTSPORT: ‘Očekuje nas teška utakmica protiv odlične ekipe! Kup je specifično takmičenje’

Objavljeno: 10.03.21 u 17:46

Trener i kapiten ekipe sa ‘Male Bombonjere’, oglasili su se pred utakmicu u Bačkoj Topoli.

U četvrtak nas očekuje bogat program, u okviru četvrtfinala Kupa Srbije. Prvi susret zakazan je za 12:55h u Bačkoj Topoli. TSC će ugostiti ekipu Radnika iz Surdulice.

Izabranici Slavoljuba Đorđevića igraju sjajno u prolećnom delu šampionata i predstavljaju veliku prepreku za ekipu koju sa klupe predvodi Mladen Krstajić.

Ekipa sa ‘Male Bombonjere’ je u prethodnih pet kola, ostvarila čak četiri pobede. Jedini poraz, plavi iz Surdulice su doživeli od Partizana u Beogradu. Radnik trenutno zauzima 6. poziciju na tabeli.

Domaćin je 8. u nacionalnom šampionatu, a u pet prethodnih kola, zabeležen je učinak od dve pobede, dva poraza i jednog remija.

O očekivanjima pred duel sa ekipom iz Bačke Topole, za HotSport su govorili trener Slavoljub Đorđević i kapiten Radnika Dušan Stevanović.

FOTO: FK Radnik

Kakva su Vaša očekivanja pred odlazak u Bačku Topolu?

SĐ: U pitanju je Kup Srbije, veoma specifično takmičenje. Igra se jedna utakmica i nema popravnog. Očekuje nas gostovanje kod jedne od najboljih ekipa u Srbiji. U TSC-u sve funkcioniše odlično, uslovi, igrači, odličan trener. Smatram da oni imaju psihološku prednost. Naša forma je sjajna. Spremni smo, igrači sa nestrpljenjem čekaju meč. Uz Božiju pomoć, verujem u pobedu. Ako oni prođu dalje, nama ostaje da sportski pružimo ruku i čestitamo. Jedno je sigurno, a to je da će svako od nas dati maksimum.

Od kada ste seli na klupu Radnika, klub beleži vrhunske rezultate. Da li ste to očekivali?

SĐ: Iskreno, ne verujem da je bilo ko drugi to očekivao. Čim sam stigao u klub, video sam da ova ekipa poseduje potencijal. Vredno smo radili na terenu, ali je mnogo vremena posvećeno i razgovorima. Uspeli smo da im dokažemo da poseduju prave vrednosti. Oni su jedan sjajan tim, sve je ovo njihova zasluga. Izgledamo kao jedna velika porodica, momci pored igračkog, poseduju izuzetan ljudski kvalitet. Bez obzira na rezultate, oni su čvrsto na zemlji. Ne znamo gde ćemo biti na kraju sezone, ali početni cilj i prioritet je bio opstanak u ligi – zaključio je Slavoljub Đorđević za HotSport.

Nakon šefa stručnog štaba, razgovarali smo sa kapitenom Dušanom Stevanovićem.

Kako se kapiten oseća kada ekipa pruža sjajne partije?

DS: Uživam u tome! Svaki član tima pruža maksimum svojih mogućnosti, nekad i više od toga. Verujem u svakog člana naše ekipe, nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu.

Raspored je veoma gust. Igra se veliki broj utakmica, a malo je vremena za odmor. Da li vam to smeta ili odgovara?

DS: Ne razmišljamo puno u tom pravcu. Jednostavno, kako je nama, tako je i ostalima. Smatram da pored svih obaveza, imamo dovoljno vremena i za oporavak.

FOTO: Privatna arhiva

Šta misliš o narednom izazovu i utakmici protiv TSC-a?

DS: Nema dileme, očekuje nas veoma teška utakmica. U prethodnim danima smo uradili sve, što je u našim mogućnostima, da se što bolje pripremimo za meč u Bačkoj Topoli. Istakao bih da se nalazimo u odličnoj formi i kolektivno se nadamo prolasku u polufinale.

Nakon četvrtfinala Kupa Srbije, Radnik dočekuje Vojvodinu u okviru Superlige.

DS: Mi uvek idemo korak po korak! Trenutno razmišljamo o sutrašnjem duelu sa TSC, a tek nakon toga možemo da pričamo o Vojvodini. Rekao bih samo da ekipa iz Novog Sada poseduje veliki kvalitet, ali igramo odlično i u dobroj smo formi. Prvo TSC, pa onda nastavljamo dalje – zaključio je kapiten Radnika Dušan Stevanović u razgovoru za HotSport. 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter