0
Evroliga

FOTO: Twitter screenshot

EVROLIGA: Izjednačen rekord ubačenih trojki u Evroligi, problemi u Žalgirisu, Fener i Barsa slavili! (VIDEO)

Objavljeno: 05.03.21 u 23:12

Odigrane su i ostale utakmice 28. kola Evrolige odigrane su veoma zanimljive utakmice a par rekorda je oboreno i izjednačeno večeras.

Nakon negativnog rekorda Crvene Zvezde i osmog uzastopnog poraza u Evroligi, imamo i jedno pozitivno izjednačavanje rekorda. Naime košarkaš Albe iz Berlina Markus Erikson, ubacio je 10 trojki na večerašnjem meču protiv Kimkija gde je ekipa gostiju slavila sa 81:100. Pre njega je to pošlo za rukom samo Šejnu Larkinu i Endrjuu Gaudloku.

Ukupno je za tako nešto Eriksenu bilo potrebno 13 pokušaja. Ubacio je 36 poena, a imao je i četiri skokai dve asistencije uz jednu ukradenu loptu. Ukupan indeks korisnosti – 41.

Velike probleme ima Žalgiris, a oni su večeras izgubili od Olimpije iz Milana rezultatom 64:69. Izašli su javno iz Žalgirisa i objavili da trenutno u tom klubu kasne plate, da imaju finansijske probleme zbog korone, a to se odrazilo i na utakmicu protiv Olimpije.

Najefikasniji u pobedi Olimpije bio je Šejvon Šilds sa 23 poena. Šutirao je 5/8 i 3/6 za tri poena. Kod Žalgirisa se najbolje pokazao Marijus Grigonis sa 17 poena, a Žofri Lovernj je dodao 15.

Uspeo je Fenerbahče da preživi gostovanje vrlo nezgodnoj ekipi Asvela i da na kraju izađe kao pobednik sa 90:86. Najzaslužniji za ovaj trijumf, drugi u duploj nedelji, bio je Nando De Kolo sa 24 poena i šut 6/10 za dva i 3/5 za tri poena. Tome je dodao četiri skoka i šest asistencija.

Marko Gudurić završio je utakmicu sa 13 poena uz šut 3/8 za tri poena. Kod Asvela najbolji pojedinac bio je Dejvid Lajti sa 15 poena.

Barselona je dobila španski derbi protiv Baskonije rezultatom 71:57 čime se učvrstila na vrhu tabele. Utakmicu je obeležio Nikola Mirotić koji je na jubilarnoj 100. utakmici u Evroligi upisao dabl-dabl sa 18 poena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter