1
Analize

FOTO: FSS

PIKSI PRAVI REKONSTRUKCIJU TIMA: Poznato kojim, važnim igračima će se ‘zahvaliti’!?

Objavljeno: 01.03.21 u 21:59

Dragan Stojković Piksi preuzeo je kormilo reprezentacije Srbije i već polako pravi čistku i razmišlja kome će da se zahvali. 

Srpski stručnjak već ima spisak od pet imena koja neće biti u timu za predstojeće utakmice.

Na tom spisku se nalaze Aleksandar Kolarov, Luka Milivojević, Adem Ljajić, Nikola Maksimović i Nemanja Matić.

Stojković će 5. marta objaviti spisak igrača za prve tri utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Orlovi će borbu za odlazak u Katar 2022. početi 24. marta protiv Irske u Beogradu. Samo tri dana kasnije u goste nam dolazi Portugal, a za kraj mini-ciklusa, Srbija će 30. marta gostovati Azerbejdžanu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Kako saznaje ‘Informer’, Kolarov sigurno neće dobiti poziv zbog svog ponašanja tokom najbitnije utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, protiv Škotske u Beogradu.

Piksi nema razumevanja za potez Kolarova, koji je nekoliko sati pred početak utakmice decenije protiv Škotske saopštio da ne može da igra. On kaže da na takvog igrača nikad ne bi mogao da se osloni, jer bi strahovao da će ga opet ‘prodati’ pred važan meč, prenosi ovaj list reči Stojkovićevog bliskog prijatelja.

FOTO: Youtube screenshot

Nadali su se navijači da će se u reprezentaciji ipak naći Nemanja Matić kao i kapiten Kristal Palasa Luka Milivojević, međutim po svem u sudeći, Piksi želi da podmladi sredinu terena.

– Ni njegovim ponašanjem Stojković nije zadovoljan. Bez obzira na to da li je Luka za neke stvari bio u pravu ili ne, Piksi je neko ko insistira na čeličnoj disciplini i traži da prljav veš nikako ne izlazi ‘iz kuće’. Milivojević je u protekle tri godine bio u svađi sa selektorom, njegovim pomoćnicima, javno je iznosio zamerke na račun vodećih ljudi FSS. S druge strane, na poziciji zadnjeg i centralnog veznog Srbija trenutno ima mnogo igrača, mlađih, koji su pritom standardni u jakim ligama. To su Maksimović, Grujić, Gudelj, Lukić, Milinković-Savić, objašnjava izvor blizak Stojkoviću.

Izgleda da u timu neće biti mesta ni za Adama Ljajića jer Stojković smatra da već ima dovoljno kreativnih igrača u timu. Takođe bi odbrana mogla da bude veliki problem jer se Nikola Maksimović nije baš najbolje pokazao na poziciji desnog beka.

Piksi se lomi upravo oko Maksimovića. Razmišlja da li i njega da precrta. Štoper Napolija ume u sedam dana da odigra po jednu sjajnu i očajnu partiju. Takva izdanja imao je i u reprezentaciji, od blistavih do katastrofalnih. Prilično je nepouzdan. Problem je što Srbiji fali kvalitetnih defanzivaca, naročito iskusnih, rekao je sagovornik ‘Informera’.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter