in ,

NEMAČKI MEDIJI RAZAPINJU OZILA: ‘Našu himnu nikada nije pevao!’

FOTO: Youtube/Screenshot

Mesut Ozil je pre mesec dana ostvario svoj san, napustio je Englesku i potpisao za Fenerbahče. 

Pravi skandal napravio je 2018. godine kada je napustio reprezentaciju Nemačke u kojoj je rođen. Ozil se tada pozvao na rasizam unutar reprezentacije, ali i u čitavom nemačkom društvu. To je bio ogroman udarac za državu zbog toga što nije naučila kako da se integriše sa turskim stanovništvom.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Samim tim, mediji su samo čekali trenutak kada će polako početi sa osvetom. Taj momenat je došao kada je Ozil pevao tursku himnu u njegovom novom timu. Nemački mediji su odmah skrenuli pažnju kako on nikada nije pevao njihovu himnu.

Ranije ništa nije slutilo da stvari mogu krenuti u ovom pravcu. Mesut Ozil je čak dobio nagradu od kancelarke Angele Merkel. Sve to se promenilo kada su se on i Gundogan sastali sa predsednikom Turske Erdoganom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

Diskusija

Odgovorite
  1. „Nemačka država nije naučila kako da se integriše sa turskim stanovništvom.“ Čekaj, brate, ko je gde došao? Živim u DE i apsolutno je tačno da Nemci po raznim osnovama diskriminišu doseljenike. Ali, isto tako je tačno i da se došljaci uopšte ne trude da se prilagode sredini u koju su došli. Niko ne uči jezik, „kultura“ kao iz džungle, po 5-6 deteta minimum u svakoj porodici, svi iscrpljuju socijalnu pomoć, dečji dodatak, itd… Ali, zato se ne vade iz BMW-a i Mercedesa. Direktno iz volovskih kola.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

BOROVČANIN U BOLNICI: Legendarni bokser pozitivan na korona virus!

‘PO TRADICIJI TEŠKO, ALI VERUJEM U TIM’: Đorđević se nada dobrom izdanju Radnika protiv Javora