0
Košarka

FOTO: Youtube screenshot

IGOR KOKOŠKOV: ‘Računamo na igrače koji su igrali u prozorima, kao i na one koji iz objektivnih razloga nisu bili tu’

Objavljeno: 25.02.21 u 12:46

Selektor je govorio o važnim temama.

Igor Kokoškov je u intervjuu za Sportski Žurnal pričao o aktuelnim dešavanjima u nacionalnom timu. Selektor ima težak raspored, redovne obaveze u klubu, kao i u reprezentaciji.

– Sami po sebi prozori su kompleksan sistem, kad se tome doda da živimo i radimo u doba pandemije onda to dodatno komplikuje situaciju. Cilj je ostvaren, reprezentacija je i pored takvih uslova završila prva u grupi i kvalifikovala se za Evropsko prvenstvo. Zasluge idu na adresu igrača koji su se vrlo motivisano i profesionalno ponašali u svim ovim akcijama. Često smo menjali sastav što je uslovljavalo da smo morali da se prilagođavamo situaciji. Nismo imali kontinuitet rostera zato što mnogo igrača igra Evroligu, mnogo igrača njih nije bilo u mogućnosti da igra, a na kraju krajeva par igrača je na žalost bilo pozitivno i nisu mogli da se pojave u prethodna dva prozora. Ali, najvažnije je da smo plan ispunili – rekao je Kokoškov  za Sportski Žurnal.

Stručnjak je pohvalio sjajne partije mladog centra Mege.

– Jedna od svetlih tačaka u poslednjim utakmicama bio je Filip Petrušev. Odigrao je dobro, ljubitelji košarke su sigurno zadovoljni onim što su videli. On, doduše, ima zrelu sezonu u timu za koji igra i za mene to nije iznenađenje-rekao je selektor.

PROČITAJTE JOŠ: AMERIKANAC JASNO PORUČUJE: ‘ATP je pokvaren sistem! Voleo bih da vidim po kojoj formuli se deli novac’

Kalendar u NBA ligi pravi velike probleme.

– Razmatramo sve opcije. Pratimo igrače, u komunikaciji smo. Ne intenzivnoj, jer oni imaju zaista mnogo svakodnevnih obaveza i usmereni su na svoje timove. Bilo bi preuranjeno da odluke donosimo danas, jer toliko stvari će se desiti do juna. Imamo više ideja, planova i varijanti. Računamo na igrače koji su se igrali u prozorima, na one koji su bili na užem i širem spisku za kvalifikacije, kao i one koji iz objektivnih razloga nisu bili tu, jer igraju Evroligu i NBA. Sve opcije su na stolu, pratimo igrače, ne čekamo leto, jer do tada ima dosta posla – istakao je  Kokoškov u razgovoru za Sportski žurnal.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter