0
ATP

FOTO: YouTube screenshot

AMERIKANAC JASNO PORUČUJE: ‘ATP je pokvaren sistem! Voleo bih da vidim po kojoj formuli se deli novac’

Objavljeno: 25.02.21 u 12:15

Izner je razočaran!

U ATP organizaciji, ne funkcioniše sve na najbolji način. Takvo mišljenje ima Džon Izner. Američki teniser je razočaran sistemom ove organizacije. Nagrade na turniru u Majamiju su drastično smanjene, a Izner je pokazao nezadovoljstvo.

ATP je pokvaren sistem. Igrači i turniri kao partneri bi trebalo da rade zajedno. Međutim, mi ovde imamo situaciju da je nagradni fond smanjen za 60, dok će pobednik dobiti čak 80 posto manje novca nego 2019. godine. U pitanju je jedan od najvećih događaja u našem sportu, koji ima TV prava i sponzore. Mislim da to uopšte nije partnerstvo- istakao je Izner.

PROČITAJTE JOŠ: PEP GVARDIOLA ZADOVOLJAN POSLE 19. VEZANOG TRIJUMFA: „Imamo mnogo novca da kupimo neverovatne igrače!“

-Voleo bih da vidim po kojoj se to formuli deli novac na velikim takmičenjima. Mi to i dalje nemamo. Tenis deluje kao neki nedodirljiv sport. Proverite kako stvari funkcionišu u NBA, MLB, NHL ligama. Ne poredim popularnost, nego o zastupljenosti igrača i načinu plaćanja. Tenis je stalno u nekom sukobu interesa, bez imalo otvorenosti o tome ko dobija koliko novca- rekao je Izner.

PROČITAJTE JOŠ: „CRVENA ZVEZDA JE EKIPA KOJA JE TRENUTNO JEDNAKA SKROMNOM TIMU SERIJE B!“ – Italijanski mediji ne veruju u kvalitet izabranika Dejana Stankovića!

-Promoteri imaju neograničene mogućnosti da maksimalno iskoriste potencijal i zarađuju veliki novac, dok je igračima to onemogućeno. Nama je ostavljeno da prihvatimo to što je nagradni fond drastično smanjen, dok članovi ATP tura dobijaju pune plate i plaćene sve račune. Mislim da to nema smisla. Licemeno je, zar ne-zaključio je poznati teniser.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter