3
Fudbal

FOTO: YouTube screenshot

LEGENDARNOM BALAŠEVIĆU SE NIJE OSTVARILA JEDNA ŽELJA: Reč je o fudbalu!

Objavljeno: 19.02.21 u 21:45

Tužna vest je potresla sve ljubitelje muzike!

Danas je u 67. godini preminuo Đorđe Balašević. Ostaće upamćen kao jedan od najpoznatijih kantautora na Balkanu. Balašević je pre tri dana primljen u Infektivnu kliniku Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu. Kako prenose brojni mediji, Đorđe je preminuo od poteškoća izazvanim COVID-19 virusom.

Đorđe je bio veoma talentovan za fudbal, a jednom prilikom u intervjuu davne 1979. godine za ‘Tempo’ je ispričao, na koji način je zapostavio svoj fudbalski talenat, prenosi yugopapir.

– Voleo sam da igram fudbal iznad svega. I što je mnogo bitnije – nisam ga samo voleo, nego sam bio i vrlo talentovan. Igrao sam za reprezentaciju škole i bio najbolji golgeter. Tu su me videli neki ljudi iz FK Železničara (jedan od novosadskih malih zonskih klubova) i odveli me u svoje redove. Sa nepunih 16 godina postao sam prvotimac i najbolji golgeter ekipe. Tako su i moji apetiti porasli, bio sam zapažen od emisara iz FK Vojvodina i ubrzo sam postao član podmlatka – rekao je Balašević davne 1979. godine.

PROČITAJTE JOŠ: VLAHOVIĆ PONOVO ZATRESAO MREŽU: Fiorentina ubedljivo slavila! (VIDEO)

– Međutim, tu nastaje nagli zastoj moje fudbalske karijere. Tadašnji trener podmlatka Vojvodine, Žarko Nikolić, nije cenio moje golgeterske sposobnosti, već je od mene zahtevao da ne dajem golove. A ja sam bio strelac. Tako je Nikolić došao do zaključka da ja nisam tip budućeg centarfora prvog tima Vojvodine, pa sam počeo da provodim vreme na klupi za rezervne igrače. To mi je na kraju dosadilo.

U istom intervjuu je upitan, da li bi se menjao sa fudbalerom Safetom Sušićem.

– Sada, sigurno ne! Moram da priznam da lakše zarađujem svoj novac u odnosu na fudbalere. Mislim da je profesionalno bavljenje fudbalom vrlo težak fizički posao. Zato sam zahvalan Žarku Nikoliću, što je pogrešio u proceni moga talenta. Sada, kako to volim da kažem, pevajući zarađujem novac. Ipak ostala je neostvarena želja – da u dresu Vojvodine tresem mreže, a da moj babo na tribinama gleda sina i topi se od miline! Strastven sam navijač Vojvodine i redovno gledam sve njene utakmice, kada mi to vreme dozvoljava.

PROČITAJTE JOŠ: CICIPAS ĆE NAVIJATI PROTIV NOVAKA: ‘Ne bi bilo loše da Medvedev pobedi’

Od Balaševića se oprostio i FK Partizan.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter