1
ATP

FOTO: Twitter screenshot

RAFAEL NADAL: ‘Igrao sam protiv jednog od najboljih, ne tražim izgovore’

Objavljeno: 17.02.21 u 16:47

Veliko iznenađenje!

Stefanos Cicipas je uspeo da napravi neverovatan preokret i savlada Rafaela Nadala u četvrfinalu Australijan Opena. Španac je bio u ulozi velikog favorita! Meč je završen rezultatom 3:2 u setovima. Nadal je nakon poraza izašao pred novinare.

-Promašio sam nekoliko udaraca u tajbrejku koje nije trebalo da promašim. To je to. Stefanos je igrao odlično u četvrtom i petom setu. Ja sam odigrao nekoliko loših gemova. U svakom slučaju, želim da mu čestitam- rekao je Nadal.

PROČITAJTE JOŠ: DEJAN STANKOVIĆ RASPOLOŽEN NA KONFERENCIJI ZA MEDIJE: Otkrio kako će se pozdraviti sa Ibrahimovićem i pričao o novom pojačanju Crvene zvezde! (VIDEO)

-Naravno da sam sada tužan. Izgubio sam meč u četvrtfinalu na turniru koji mi mnogo znači. Australijan Open je jedan od mojih omiljenih turnira. Propustio sam ponovo priliku da dođem do polufinala. To je to. Meč je bio ujednačen, ali je on bio bolji u važnim momentima. Dao sam svoj maksimum u svakom trenutku, imao sam pravi stav. Borio sam se, ostao pozitivan. Ali nekad to nije dovoljno. Danas nije bilo dovoljno. To je život.

Ovo je tek drugi put u karijeri, da Rafael gubi meč nakon dva dobijena seta.

-Igrao sam protiv jednog od najboljih tenisera sveta, očekivao sam da pruži maksimum, bio sam spreman na sve. Mislim da je on posle tajbrejka podigao nivo igre. Već u trećem setu je počeo da igra mnogo bolje. U četvrtom i petom je bio na izuzetnom nivou. Bio sam blizu, ali nisam uspeo. To je tenis. Probaću da budem bolji sledeći put, a sada mu čestitam – istakao je Nadal.

Odovorio je i na pitanje vezano za povredu.

-Ne, nisam imao problema sa leđima. Nažalost, na ovom turniru sam se suočavao sa povredama više nego na drugim. Ali porazi od najboljih tenisera sveta su nešto što se dešava. Ne, ne bih rekao da nisam imao sreće. Ne mogu da se žalim na to. Svako dobija ono što zasluži. Imao sam svojih šansi ovde, ali ih nisam iskoristio. To je to, znači da nisam zaslužio više. Ne mogu da nađem izgovore ili razloge. Zašto nisam trenirao normalno 20 dana? Ne znam, možda zbog karantina. Možda. Ali neću da se žalim. Prihvatam to što se desilo. Nikada ne bih rekao da nisam imao sreće, čak ni sa povredama. Ja sam srećan čovek – zaključio je legendarni Španac.

0
0

1 Komentara

  1. meni je Nadal vrlo drag ali me vec nervira kad ga gledam, koji ce mu to sa 35 godina vec je tezak samom sebi, treba da se povuce i uziva dok je jos car
    ovaj izgubljeni mec upravo potvrdjuje ono sto kazem

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter