0
The Best Of

FOTO: Twitter

PARTIJA ZA DESETKU: Statistika kaže – Mbape je sinoć odigrao savršenu utakmicu!

Objavljeno: 17.02.21 u 09:58

Napadač Pari Sen Žermena Klijan Mbape odigrao je partiju za desetku protiv Barselone.

Ovaj 22-godišnji Francuz je postigao het-trik, kojim je doneo veliku zalihz svom timu pred revanš 10. marta (ukupno 4:1 prim.aut).

Prvo je izjednačio rezultat u 32. minutu, nakon sjajnog driblinka i šuta u bliži ugao Ter Štegena. Onda je doneo preokret u 65. minutu nakon pasa Florencija, da bi stavio tačku na utakmicu u samom finišu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Francuz je tako postao tek treći fudbaler koji je postigao het-trik u Ligi šampiona protiv Barselone, a pre njega to su uspeli samo Faustino Asprilja (Njukasl) i Andrej Ševečenko (Dinamo Kijev) i to obojica davne 1997. godine.

Takođe, Mbape je sada treći na listi najboljih strelaca PSŽ-a svih vremena. On je sa ukupno 111 golova pretekao Pauletu (109) i sada su ispred njega samo Zlatan Ibrahimović (156) i Edison Kavani (200).

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

Što se statistike tiče, za 90 minuta na terenu, Mbape je imao ukupno šest šuteva, ukupno četiri u okvir, od čega je postigao tri gola, dva levom i jedan desnom nogom. Ukupnom je loptu dodirnuo 64 puta, imao je četiri ključna dodavanja i kreirao je jednu veliku šansu.

Kada su dueli u pitanju i tu je bio efikasan, pošto je kao pobednik izašao iz 12 od ukupno 15.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOT SPORTSKE VESTI (@_hotsport)

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter