0
Domaći fudbal

FOTO: TV Arena Sport/screenshot

ZDRAVKO JOKIĆ: Trebalo je dosuditi dva penala za Zvezdu! Ispravna odluka Milanovića, Napredak nije oštećen!

Objavljeno: 07.02.21 u 19:00

Iskusni stručnjak je analizirao utakmice 20. kola Superlige Srbije!

Nekadašnji arbitar Zdravko Jokić i u nastavku sezone će analizirati sporne situacije za TV Arena Sport. Ovog vikenda je najzanimljivije bilo na duelima u Beogradu i Pazaru. Viđeno je nekoliko spornih momenata, a iskusni stručnjak je sve pojasnio.

Na utakmici između Partizana i Napretka, lopta je u jednom trenutku u ruku pogodila štopera domaćih, Igora Vujačića. Sudija Milanović nije pokazao na belu tačku.

-Najnovije instrukcije kažu da ako se lopta od glave igrača, tela, ili noge odbije u njegovu ruku, nema prekršaja. Miloš Milanović je odlično procenio ovu situaciju –  istakao je Jokić.

Japanac Asano je trčeći u kontru ušao u duel sa defanzivcem gostujuće ekipe. Povlačenje je bilo obostrano, ali je arbitar dosudio faul u napadu.

Asanu je protivnički igrač smetao da nastavi akciju i pokušao je na nedozvoljen način da ga skloni“, rekao je stručnjak.

Prvi sporni momenat viđen u Pazaru, dogodio se kada je nakon udarca Bena, jedan od domaćih fudbalera igrao rukom.

-Da li je igrač bio u stanju ovo da izbegne? On je pokušao da pomeri ruku, ali nije stigao. Mislim da je Danilo Grujić ovo ispravno procenio – poručuje Zdravko.

Nakon odlične akcije crveno-belih, Mirko Ivanić je ušao u kazneni prostor, sklonio loptu u stranu, a onda je usledio start Trtovca. Sudija nije pokazao na belu tačku.

-Ovo je vrlo specifična situacija, ali moj utisak je da je trebalo dosuditi kazneni udarac. Ivanić je bio udaren u nogu. Ovo bi bila stvarno umetnost da je uspeo da izbegne udarac – smatra Jokić.

Jokić je odgovorio i na pitanje o tome da li je Abdulaj Sise zaslužio drugi žuti karton.

-Rekli smo da drugi žuti karton mora da bude očigledan. Nije imao nameru da povredi igrača, mislim da je Grujić dobro postupio- dodao je on.

Ponovo šutira El Fardu Ben, lopta pogađa domaćeg igrača u ruku, ali nema jedanaesterca.

-Leva ruka je podignuta, ide u vis, dolazi do kontakta ruke, ona je iznad ramena i to je mogao i trebalo da bude kazneni udarac- poručio je Zdravko Jokić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter