0
Domaći fudbal

FOTO: FK Radnički Niš

GAĆINOVIĆ PRED NASTAVAK ŠAMPIONATA: ‘Kvalitetno smo odradili pripreme, čeka nas izuzetno teška utakmica’

Objavljeno: 05.02.21 u 13:15

‘Fudbaleri Metalca su posebno opasni na svom terenu! Igraju visok presing i vrše pritisak 90 minuta’.

U subotu od 15:00h, ekipa Radničkog iz Niša gostuje Metalcu u Gornjem Milanovcu. Domaćin trenutno zauzima 12. poziciju na tabeli, a ekipa Vladimira Gaćinovića je sedmoplasirani tim. Trener tima sa stadiona ‘Čair’ govorio je pred važnu utakmicu za njegovu ekipu.

-Iza nas su kvalitetno odrađene pripreme u Nišu i u Turskoj i zadovoljan sam u kakvom smo stanju pred nastavak sezone. U Gornjem Milanovcu nas čeka izuzetno teška utakmica. Metalac je ozbiljan, dobro organizovan i napadački orijentisan protivnik. Fudbaleri Metalca su posebno opasni na
svom terenu. Igraju visoki presing i pokušavaju da vrše pritisak tokom svih 90 minuta. Mi smo spremni za to. Znamo kakve su nam mogućnosti i smatram da smo dostigli formu koja će nam biti dovoljna da se sa ovog gostovanja vratimo zadovoljni. Nadigravaćemo se sa Metalcem i verujem da ćemo nastaviti seriju u ligi, pošto smo jesenji delo završili sa tri uzastopne pobede- rekao je Gaćinović.

Niški tim će u ovom meču biti oslabljen za Dušana Pantelića i Nikolu Aksentijevića, koji moraju da ‘odrade’ žute kartone, a izostaće i povređeni Filip Kasalica.

PROČITAJTE JOŠ: GOLMAN AJAKSA SUSPENDOVAN: Godinu dana pauze za Onanu!

Njih trojica su iskusni igrači i veoma će nam nedostajati, ali mi smo znali za ovu situaciju još od decembra i spremali smo se za to. Imamo dobar sastav i adekvatne zamene i njihov izostanak ne bi trebalo da se oseti. Mečevi u Turskoj pokazali su mi da smo na pravom putu, ali jedno su prijateljske utakmice, a drugo takmičarske. Svi ostali igrači konkurišu za prvu postavu. Nikola Strevanović se vratio sa reprezentativne turneje po Americi u odličnoj fizičkoj kondiciji, kao i Aksentijević, tako da na njega možemo da se oslonimo već od ove prve utakmice. Što se tiče novajlija, zadovoljan sam kako smo odradili prelazni rok. Neki su došli u top formi, ima i onih koji su bili zapušteni, ali smo i njih na vreme uspeli da uvedemo u sistem. Pred nama je veoma težak raspored u Superligi i biće nam potrebno da svi igrači budu u formi i na raspolaganju- završio je Gaćinović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter