0
Evrokupovi

FOTO: YouTube screenshot

GOLMAN AJAKSA SUSPENDOVAN: Godinu dana pauze za Onanu!

Objavljeno: 05.02.21 u 12:17

Popio ženin lek i pao na doping testu!

Golman ekipe iz Amsterdama Andre Onana, suspendovan je nakon doping testa. Čuvar mreže Ajaksa će van terena provesti narednih 12 meseci. Pre testiranja je greškom popio ženin lek. Onani nije bilo dobro i hteo je da uzme lek protiv bolova, ispostavilo se da je popio Lasiks. Ovaj lek se koristi u tretmanu kongestivnog zatajenja srca i edema, kao i kod problema sa jetrom i bubrezima.

Lek zadrži furosemid, a to je zabranjena supstanca za sportiste. Onana važi za jednog od najtraženijih golmana u Evropi i prava je šteta što neće imati pravo nastupa u narednih 12 meseci.

-30. oktobra ujutru Onani nije bilo dobro. Hteo je da uzme lek za bolove, ali je uzeo lek koji je propisan njegovoj supruzi. Zbog ove zabune UEFA je izrekla kaznu našem golmanu. Disciplinsko telo Fudbalskog saveza Holandije je objasnilo da Onana nije hteo da vara. Međutim UEFA veruje, da na pravilima antidopinga, sportista mora uvek da pazi da zabranjene supstance ne uđu u njegovo telo-stoji u saopštenju Ajaksa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter