1
Domaći fudbal

FOTO: FSS

PISMO LJUBIŠE TUMBAKOVIĆA: ‘Reprezentacije našeg nivoa imaju najmanje dva modela igre! Kršenje discipline sam kažnajvao nepozivanjem’

Objavljeno: 01.02.21 u 11:46

Nekadašnji selektor se dotakao važnih detalja!

Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na EP, a uskoro počinje novi kvalifikacioni ciklus i borba za odlazak na Svetsko prventsvo. Ime novog selektora još uvek nije poznato, a kao prvi kandidat navodi se Dragan Stojković Piksi. Sport klub prenosi delove pisma bivšeg selektora Ljubiše Tumbakovića, upućenog na adresu FSS-a.

-Organizovao sam susrete i upoznao lično pojedine igrače sa mojim očekivanjima, zahtevima i principima rada, ali i sa igračima koji iz raznih razloga nisu imali adekvatan odnos prema nacionalnom timu (Milivojević, Matić, Nastasić, Nikola Maksimović…)- objasnio je Tumbaković osnovne polazne tačke.

PROČITAJTE JOŠ: MAJK MELOUN: ‘Džamal se žalio kada sam izveo Jokića iz igre! Nisam bio svestan da je ubacio 47 poena’

Jedan od nedostataka, po mom mišljenju, odnosio se na samo jedan formiran način igre. Reprezentacije našeg nivoa imaju najmanje dva modela igre – ofanzivnije i defanzivnije orijentacije.

-Posle pregleda utakmica sa Nemačkom, Portugalom, Ukrajinom i Litvanijom, definisao sam da je neophodno direktnim fudbalom nastaviti kvalifikacioni ciklus. Reprezentacija Srbije je u prethodnom periodu najviše golova postizala iz organizacije kontranapada i zahvaljujući individualnim karakteristikama pojedinih igrača – Ljajić, Tadić, Mitrović-rekao je iskusni stručnjak.

-Posebnu pažnju usmerio sam na uspostavljanje radnog ambijenta. Taj vid rada sa igračima bio je jedan od mojih prioritetnih zadataka!

PROČITAJTE JOŠ: BOMBA! REPREZENTATIVAC SRBIJE NAPUŠTA FRANCUSKU: Radonjić ima novi klub!

Bilo je i problema sa narušavanjem discipline.

-U toku trenažnog procesa nailazio sam na manje probleme sa narušavanjem fudbalske discipline, koji su mogli da naruše radni i takmičarski ambijent-konstatovao je Tumbaković.

Otkrio je i način na koji je rešavao te probleme.

-Te probleme rešavao sam na različite načine – nepozivanjem pojedinih fudbalera, individualnim razgovorima, grupnim sastancima, postavljanjem jasnih zahteva za režimom života na okupljanjima i porukama preko medija. Smatrao sam bitnim da igrači i svi iz stručnog štaba budu svesni značaja i razumevanja medija za stvaranje neophodnog takmičarskog ambijenta. Na ovom planu igrači su pokazali visok nivo profesionalnosti za vrhunski fudbal -zaključio je sada već bivši selektor.

0
0

1 Komentara

  1. Da mi je predsednik saveza Kokeza a zamenik Pantela…Tumbakovic trener, ni ja ne bih imao bolji odnos prema reprezentaciji. Kakav ozbiljan odnos prema reprezentaciji a zemlju Srbiju predstavljaju i vode „strucnjaci“ koji ne znaju da sastave recenicu, koji su korumpirani, koji valjaju igrace kroz reprezentaciju. I oni takvi mogu da budu tu a ja koji gubim vreme i zdravlje da dodjem i da ginem na terenu…jos ako izgubimo trener kaze nismo se zalagali, mi smo ovakvi i onakvi. Mars bre svi u PM. Pozdrav od nekoga ko je ginuo za grb ali nikada za vodje.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter