0
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda

ZVEZDINA LOŠA ODBRANA I UBEDLJIV PORAZ OD VALENSIJE: Crveno-beli upisali 13. neuspeh u Evroligi! (VIDEO)

Objavljeno: 15.01.21 u 22:52

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Valensije u meču 20. kola Evrolige rezultatom 91:71.

Loša odbrana i slaba organizacija u igri bili su glavni razlog 13. poraza u Evroligi. Valensija je lakše nego što se očekivalo stigla do 11. trijumfa u elitnom takmičenju.

Izabranici Dejana Radonjića loše su započeli meč, pre svega u defanzivi. Španski tim je to koristio, pa je prvu deonicu dobio sa 27:15.

Prednost domaćih je rasla u prvom poluvremenu do čak +17, ali su crveno-beli uspeli da se koliko-toliko vrate u duel i na pauzu odu samo sa -7.

U trećoj deonici crveno-beli su uspeli da priđu na pet poena zaostatka, ali Valensija, predvođena raspoloženim Nikolom Kalinićem, Laberijem i Tobijem ponovo odlazi na dvocifrenu prednost.

To je bilo sve od crveno-belih koji su u poslednjoj deonici definitivno ostali bez gasa. Prednost Valensije je varirala od 10 do 20 poena prednosti, a +20 je i prednost koju je imao španski tim na kraju utakmice.

 

Najefikasniji u redovima Valensije bili su Laberi sa 16, te Nikola Kalinić sa 14 poena i sedam asistencija.

Kod Zvezde istakao se Džoni O’Brajant sa 21 košem, ali i šest izgubljenih lopti, pratio ga je Kolom sa 11.

Kori Volden odigrao je jedan od najslabijih mečeva do sada u crveno-belom dresu, zabeležio je samo tri poena, a meč je završio ranije zbog pet faulova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter