0
Ostali sportovi

FOTO: Cupara - Privatna arhiva

HEROJ POBEDE I REMIJA EKSKLUZIVNO ZA HOTSPORT: Cupara detaljno o pobedi, šta ih je pokrenulo i čije su najveće zasluge!

Objavljeno: 12.01.21 u 20:55

Nakon velelepne pobede, a potom i remija sa Francuzima, za HotSport je govorio jedan od glavnih junaka Vladimir Cupara.

Prošlo je dosta godina otkad je Srbija bila vicešampion Evrope u rukometu i stiče se utisak da je pomalo nepravedno ovaj sport pao u drugi plan. Nije bio praćen kao nekada, a reprezentacija nije pravila ovako dobre rezultate.

Nakon dosta čekanja, čini se da srspki rukomet ponovo ‘staje na svoje’ noge! Pobeda nad Francuzima, a potom i remi sa njima uz fenomenalnu odbranu našeg današnjeg sagovornika, podigli su na samo Srbiju, već i čitav region na noge.

HS: Fenomenalnim dvomečom sa Francuzima skrenuli ste pažnju na sebe, a navijačima ozbiljno vratili nadu u srpski rukomet, kako ste vi zadovoljni?

VC: Veoma mi je drago što smo uspeli da sa dve dobre partije, dve dobre utakmice, kao što ste i rekli, skrenemo pažnju navijačima i javnosti! Bitno je da vratimo srpski rukomet tako gde pripada, bitno je da rukomet bude jedan od bitnijih i praćenijih sportova u Srbiji. Veoma sam srećan zbog svega, ne mogu vam to opisati.. Jedna utakmica u reprezentaciji može zameniti mnoge u klub. Presrećan sam i samo se nadam da ćemo nastaviti u ovom ritmu i da će ljudi sve više uživati u tome!

HS: Iako je pobeda bila neverovatna, remi je bio još ‘luđi’ sa zaista sjajnom završnicom i Vašom odbranom, kakav je bio osećaj u tom trenutku?

VC: Ne mogu opisati koliko sam srećan zbog toga što smo uspeli da odigramo nerešeno nakon sjajne pobede, svaki igrač je dao svoj doprinos! Zaista sam presrećan i idemo dalje!

HS: Šta je bilo to, što je pokrenulo celu ekipu da igra tako dobro protiv jedne od najboljih reprezentacija na svetu?

VC: Mi smo kao ekipa generacijski blizu, već dugo smo zajedno, poznajemo se dobro, volimo i poštujemo jedni druge! Igramo srcem, kao i uvek, ali glavni faktor je bio trener! Trener je dobro pripremio i postavio utakmicu dobro, obratili smo pažnju na detalje i mislim da je to glavni razlog!

FOTO: Cupara – Privatna arhiva

HS: Branite odlično i u ekipi Vesprema, kako ste zadovoljni situacijom u klubu?

VC: Što se tiče situacije u klubu, prezadovoljan sam! Uspeo sam da produžim ugovor do 2023. godine, to mi je bio glavni cilj što se tiče klupskog rukometa. Odigrali smo taj ‘fajlan for’, nismo uspeli da se plasiramo u finale i osvojimo, međutim to je bio ‘fajnal for’ za prošlu sezonu. Ove sezone u Ligi Šampiona igramo odlično, trenutno smo drugi u grupi i mislim da imamo dobre šanse da se plasiramo na ‘fajnal for’, ali ima još dosta utakmica da se odigra. Vesprem je jedna dobra i stabilna ekipa, zaista sam presrećan što mogu da igram u klubu kao što je Vesprem!

HS: Kako je celokupna situacija sa koronom uticala na Vas i uopšte na svet rukometa?

VC: Uf, ova situacija me je dosta poremetila, kao i ceo svet! Ne znam šta da kažem, ne znam ni sam koliko sam testova od početka sezone uradio, koliko puta smo ekipno bili u karantinu.. Evo sada, od 25. do 30.12. sam bio u karantinu sa klubom u Kelnu, onda sam imao oko dan ipo slobodan, sad sam od prvog sve do utakmice sa Grčkom takođe u karantinu. Nisam video svoje, Božić sam proslavio kao i cela ekipa, ovde u Staroj Pazovi. Uticala je dosta, nadam se da će se uskoro sve to promeniti i da će biti bolje.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter